Μετά την 4άρα από την Ανόρθωση και τον αποκλεισμό από το κύπελλο, το ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση. Έστω και με δυσκολία, πήρε το θρίλερ κόντρα στην Πάφος FC πανηγύρισε τη δεύτερη του νίκη στα πλέι οφ και το πιο σημαντικό είναι ότι μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.
Με πέντε στροφές πριν το φινάλε, οι «γαλαζοκίτρινοι» παραμένουν στο κόλπο του τίτλου. Η επιτυχία κόντρα στην Πάφος FC επανάφερε την ηρεμία και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή επιστροφή των «πορτοκαλί», αυξήθηκε η πίστη για υλοποίηση της ολικής ανατροπής.
Το ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερο από την Πάφος FC με εξαίρεση το διάστημα από το γκολ που πέτυχε μέχρι την ισοφάριση και δίκαια έφτασε στη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Τα τρία δοκάρια, οι χαμένες ευκαιρίες του Εφραίμ πριν το 2-1 ήταν οι στιγμές στις οποίες, θα μπορούσε η ομάδα να πάρει το ζητούμενο χωρίς να καρδιοχτυπήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Παρά τις σημαντικές απουσίες (Σάβιτς, Ντε Βινσέντι, Ντανίλο, Κβιλιτάια), το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή, πήρε μια νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να δει το δεύτερο και καθοριστικό γύρο των πλέι οφ με ηρεμία και αυτοπεποίθηση.
Στα αξιοσημείωτα για το ΑΠΟΕΛ είναι ότι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, η ομάδα πέτυχε έξι γκολ. Τα μισά (τρία) προήλθαν από τον Ντογκαλά και τα άλλα τρία από δύο αμυντικούς, τους Σαμπάλα (δύο) και Καρώ (ένα). Οι δύο τελευταίοι μάλιστα με γκολ στις καθυστερήσεις, υπέγραψαν τις δύο νίκες των «γαλαζοκιτρίνων» στα πλέι οφ. Με ΑΕΚ και Πάφος FC.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή (17 Απριλίου) κόντρα στον Άρη. Όπως είπε και ο Σωφρόνης Αυγουστή, θα περιμένει να δει την κατάσταση των Σάβιτς, Ντε Βινσέντι και Ντανίλο. Δεδομένη είναι η απουσία του τιμωρημένου Ντογκαλά.
Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Καρώ και θα αποφασιστεί ποιον αγώνα (με Άρη ή ΑΕΚ) θα χάσει. Στον αγώνα του Τσιρείου, θα έχουμε και την πρώτη εξόρμηση των «πορτοκαλί» μετά τη δυναμική τους επιστροφή.
Ανδρέας Ανδρέου