Σπουδαία νίκη για την Πάφος FC, επικρατώντας του Απόλλωνα στο Τσίρειο στάδιο με 2-0, βάζοντας… φωτιά στο πρωτάθλημα! Η ομάδα της Λεμεσού απογοήτευσε με την απόδοσή της, έβγαλε τρομερά προβλήματα στη δημιουργία και είναι χαρακτηριστικό ότι… ξύπνησε ουσιαστικά στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.
Ο Απόλλων πλέον κινδυνεύει σοβαρότατα να χάσει το προβάδισμα που είχε στη μάχη του τίτλου, μένοντας για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη! Η Πάφος FC από την πλευρά της, άψογα στημένη από τον Ντάρκο Μίλανιτς, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον αντίπαλό της και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» με γκολ του Ζάιρο στο 62’ και του Αλ Γκαντιούι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας τις ελπίδες της για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (77′ Ψύχας), Αλεσάμι (77′ Χαμάς), Ρομπέρζ, Β.Γιοβάνοβιτς, Κολ (63′ Χάμπος), Σπόλιαριτς, Αλμπάνης (56′ Ίλιεφ), Πίττας (63′ Γιάνγκα), Ντιγκινί, Νταμπό.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Ντιούριν, Φιλιώτης, Αυλωνίτης, Χαμάς, Τζουμ, Χάμπος, Ψύχας, Νογιόκ, Ίλιεφ, Ίντζια, Γιάνγκα. 
ΠΑΦΟΣ FC: Ρούντκο, Παλάσιος, Μπάιριτς, Ταλίς, Τόμεσακ, Χότσκο (90+3′ Πάνιτς), Πάντσεον, Βαλακάρι (76′ Ντράγκομιρ), Χέσταντ (61′ Ν. Αουρέλιο), Σεμέδο, Ζάιρο (76′ Αλ Γκαντιούι).
Στον πάγκο: Πέτρου, Κοβάσεβιτς, Ν. Αουρέλιο, Αμπντουσαλάμοφ, Ζ. Αουρέλιο, Φυλακτού, Αλ Γκαντιούι, Μιχαήλ, Φουρ, Πάνιτς, Ντράγκομιρ, Πάγιτς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρζ, Μαυρίας (3η) / Ρούντκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 62′ Ζάιρο, 90+1′ Αλ Γκαντιούι.
ΘΕΑΤΕΣ: 7500

Διαιτητής: Bertolo Nogueira Miguel
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
14’ Ο Ζάιρο πέφτει στην περιοχή σε μαρκάρισμα από τον Β.Γιοβάνοβιτς, ζητάει πέναλτι η Πάφος FC αλλά ο διαιτητής άφησε σωστά το ματς να εξελιχθεί.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το 20λεπτο. Καμία αξιόλογη φάση στο ματς μέχρις στιγμής…
25’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάντσεον, μάζεψε σταθερά ο Γιοβάνοβιτς. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς!
32’ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι. Ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς άπλωσε το πόδι κι έδιωξε σε κόρνερ!
35’ Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτυπάει στον Χότσκο, ζήτησαν πέναλτι οι του Απόλλωνα για χέρι. Εξετάστηκε κι αυτή η φάση από τον VAR, καμία παράβαση.
37’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Λάθος από τον Χότσκο, ο Νταμπό βγήκε μόνος απέναντι από τον Ρούντκο όμως ο τερματοφύλακας της Πάφος FC βγήκε και πρόλαβε πρώτος να διώξει την μπάλα!
45’ Σουτ από τον Βαλακάρι στο ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.
** Ένα λεπτό ο χρόνος καθυστέρησης.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 1-3 (0-2)
ΚΟΡΝΕΡ: 1-2
ΚΑΤΟΧΗ: 57-43%
ΣΧΟΛΙΟ: Καταρχάς, ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις. Ο Απόλλωνας δεν έχει το καθαρό μυαλό, παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική του καλή φάση στο 37’, προήλθε από λάθος του Χότσκο. Η Πάφος FC είναι καλή ανασταλτικά, επιδιώκει να απειλήσει τον Απόλλωνα αλλά υστερεί στην τελική προσπάθεια.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
** Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες, συνεχίζουν όπως ακριβώς άρχισαν τον αγώνα.
48’ Κίτρινη στον Ρομπέρζ για φάουλ στον Ζάιρο.
56’ Πρώτο αλλαγή στο ματς, για τον Απόλλωνα. Ο Ίλιεφ στη θέση του Αλμπάνη.
60’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC! Καρφωτή κεφαλιά από τον αφύλακτο Σεμέδο στο ύψος της μικρής περιοχής, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς!
61’ Αλλαγή για την Πάφος FC. Ο Ντάγκλας Αουρέλιο αντί του Χέσταντ.
62’ 0-1 Η ΠΑΦΟΣ FC! Ο Ζάιρο με πλασέ εντός περιοχής ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους!
63’ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Χάμπος και Γιάνγκα αντί των Κολ και Πίττα.
67’ Κίτρινη κάρτα στον Μαυρία. Συμπληρώνει τρεις και χάνει έναν από τους επόμενους δύο αγώνες στο πρωτάθλημα.
76’ Διπλή αλλαγή για την Πάφος FC. Αλ Γκαντιούι και Ντράγκομιρ αντί των Ζάιρο και Βαλακάρι.
77’ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Χαμάς και Ψύχας αντί των Αλεσάμι και Μαυρία.
80’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, η πρώτη του στο β’ ημίχρονο! Δυνατό σουτ του Ντιγκινί στο ύψος της περιοχής, μόλις έξω!
81’ Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα! Σέντρα από τον Ψύχα, ο αφύλακτος Γιάνγκα από πολύ κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω!
** Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+1’ 0-2 Η ΠΑΦΟΣ FC! Ο Αλ Γκαντιούι μπήκε στην περιοχή, ξέφυγε από τους αντιπάλους του και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
90+3’ Αλλαγή για την Πάφος FC. Ο Πάνιτς στη θέση του Χότσκο.
90+6’ Κίτρινη κάρτα στον Ρούντκο.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 3-7 (0-5)
ΚΟΡΝΕΡ: 4-3
ΚΑΤΟΧΗ: 59-41%

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Η κάθε ομάδα έχει έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο όριο καρτών. Απ’ τον Απόλλωνα είναι ο Μαυρίας κι από την Πάφος FC ο Πάντσεον. Αμφότεροι έχουν από δύο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ