Η προοπτική του +8 από την 2η θέση έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε τους εξιτάρει όλους στον Απόλλωνα και αυτόματα αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο για επιστροφή στις νίκες ενόψει και της σημερινής μεγάλης αναμέτρησης με τον Άρη στο Τσίρειο (19:00 Cytavision Sports 1/Live balla.com.cy).
Οι «γαλάζιοι» για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα έχουν ενώπιον τους χρυσή ευκαιρία για να σφιχταγκαλιάσουν τον φετινό τίτλο και αυτή την φορά «απαγορεύεται» ρητά να την αφήσουν να πάει χαμένη.
Σε αντίθετη περίπτωση όχι μόνο δεν θα πάνε στο +8 αλλά θα βρεθούν μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την 2η θέση την στιγμή που θα απομένουν 18 διαθέσιμοι μέχρι το φινάλε.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που συμβαίνει φέτος στον Απόλλωνα είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει παιχνίδι παραμονές του οποίου να μην έχει προκύψει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και ούτε αυτό με τον Άρη αποτελεί εξαίρεση.
Εκεί που ο Τσόρνιγκερ για πρώτη φορά φέτος, περίμενε ότι θα είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του, προέκυψε πρόβλημα με τον Ντιγκινί ο οποίος πιθανότατα τίθεται νοκ-άουτ, ενώ προκύπτουν και κάποιες αμφιβολίες για τον Νογιόκ.
Και πάλι όμως υπάρχουν αρκετές επιλογές στα χέρια του Γερμανού προπονητή.
Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Ρομπέρζ είναι ο σίγουρος. Ο παρτενέρ του θα είναι ένας εκ των Κατελάρη ή Αυλωνίτη. Δεξιά θα παίξει ο Μαυρίας και αριστερά ο Χαμάς. Στην μεσαία γραμμή και για την θέση του καθαρού αμυντικού μέσου, με την φόρμα στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Σπόλιαριτς είναι το… φαβορί έναντι του Χάμπου Κυριάκου. Τριπλέτα πίσω από τους επιθετικούς θα είναι οι Κολ, Ζράντι και Αλμπάνης, με τον Ίλιεφ να διεκδικεί επίσης θέση και στην επίθεση θα παίξουν οι Νταμπό και Πίττας.

Χρίστος Χρίστου