Τα πράγματα για την ΑΕΚ ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Απόλλωνα στην «Αρένα» (19:00) μοιάζουν-και είναι-απλά. Αν θέλει να διατηρήσει, έστω και λίγες, ελπίδες για τον τίτλο, θα πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα την αφήσει οριστικά εκτός και η συζήτηση, όσον αφορά το πρωτάθλημα, θα επικεντρωθεί απλά στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Από τη στιγμή που βρίσκεται στο -8, δεν τίθεται κανένα θέμα για το οποίος (πρέπει να) είναι ο στόχος.
Η ομάδα της Λάρνακας καλείται να βγάλει αντίδραση μετά από τρεις σερί ήττες. Στην πράξη αυτή τη φορά κι όχι να μείνει στα λόγια. Να αλλάξει τη ψυχολογία της και του κόσμου της, να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για τον εαυτό της στο δεύτερο μισό της β’ φάσης.
Ο Νταβίντ Μπαντία αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές. Ο Μιλίτσεβιτς αναμένεται να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Τόμοβιτς, ενώ στο τέρμα θα βρίσκεται ο Λεάλ, δεξιά τον Ροσάλες μετά τον τραυματισμό του Τάντι κι αριστερά τον Άνχελ Γκαρσία. Ο Λουΐς Γκουστάβο θεωρείται σίγουρος για τη μεσαία γραμμή και δεν αποκλείεται να επανέλθει ο Μάμας.
Αν παίξει με δίδυμο στην επίθεση, τότε στα άκρα ενδέχεται να αγωνιστούν οι Άλτμαν και Γκιούρτσο ή Ακοράν, με Τρισκόφσκι και Ρόμο στην κορυφή. Εφόσον παίξει με τρεις στη μεσαία γραμμή, τότε θα πάρει θέση και ο Εσπινόσα.

Ανδρέας Βεντούρης