Ένας και μοναδικός είναι ο στόχος της Ανόρθωσης στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Η πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη επί της ομάδας της Λευκωσίας, προκειμένου να μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση στο ελάχιστο (-1).
Η «κυρία» μετράει ήδη τέσσερεις διαδοχικές νίκες επί των «γαλαζοκιτρίνων» μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και θέλει οπωσδήποτε να διευρύνει αυτό το σερί, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για τη 2η θέση.
Η τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα από το ΑΠΟΕΛ μέσα στο σπίτι της, ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2018 με σκορ 3-2. Στη συνέχεια νίκησε την ομάδα της Λευκωσίας τρεις φορές για το πρωτάθλημα (1-0, 2-0 και 2-1) και μία για το κύπελλο (1-0) την περσινή σεζόν.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στους Μιχάλη Ιωάννου και Μάριο Αντωνιάδη. Στα της ενδεκάδας, το ερώτημα είναι αν θα επιλέξει σχήμα με τετράδα ή με τριάδα στην άμυνα. Αυτό θα καθορίσει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και σε ποιες θέσεις θα αγωνιστούν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.
Να αναφέρουμε ότι στο όριο καρτών βρίσκεται ο Πάουλους Αραγιούρι. Ο Φινλανδός αμυντικός έχει δύο κίτρινες, τις οποίες δέχθηκε στα ματς με ΑΕΚ και Πάφος FC.

Ανδρέας Βεντούρης