Ο καλύτερος βαθμός ετοιμότητας για τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ είναι ο πρώτιστος στόχος του Νιλ Λένον και των συνεργατών του στο «Ηλίας Πούλλος».
Παρά τις απουσίες λόγω εθνικών ομάδων, ο κόουτς των «πρασίνων» βάζει καθημερινά τα στοιχεία που θέλει, στους ποδοσφαιριστές που είναι στο προπονητικό κέντρο.
Παράλληλα, γίνεται ήδη αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ μέσω των συμβολαίων και ειδικά, γίνεται ήδη η σκέψη για τις προτάσεις που θα υποβληθούν, ώστε να μείνουν όσοι παίκτες κρίνονται απαραίτητοι για το μέλλον.


Αναλυτικά, το σκηνικό για τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι με το τέλος της σεζόν:
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗ: Είναι ήδη θετική η άποψη του Λένον. Απλά, θα χρειαστεί η συνάντηση με τον παίκτη και τον εκπρόσωπο του για να προκύψει συμφωνία.
ΜΙΞ ΝΤΙΣΚΕΡΟΥΝΤ: Θα είναι ευχής έργο η παραμονή του. Φαίνεται όμως ότι…η μπάλα είναι στην κατοχή του παίκτη. Αν θέλει να μείνει, θα μείνει.
ΣΕΧΟΥ: Ο Νιγηριανός, είναι καλός παίκτης και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί τούτου. Αν βρεθεί συμφωνία στο οικονομικό (έχει μεγάλο συμβόλαιο) πιθανόν να ανανεωθεί η παραμονή του.
ΧΟΥΜΠΟΤΣΑΝ: Λογικά, ο Σλοβάκος θα ολοκληρώσει τη σεζόν και θα αποχωρήσει, πιο πολύ λόγω ηλικίας και επειδή έχει από πέρσι εκφράσει την επιθυμία επιστροφής στη χώρα του.
ΜΠΟΤΕΑΚ: Αδιαμφισβήτητη η ποδοσφαιρική του κλάση, όμως η ηλικία και το κασέ του θα κρίνουν και το μέλλον του στην Ομόνοια.
ΓΙΟΡΝΤΙ ΓΚΟΜΕΘ: Τα ίδια ισχύουν και για τον αρχηγό, ενώ…στη μέση είναι και ο τραυματισμός του που τον καθηλώνει μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
ΑΣΑΝΤΕ: Με τα σημερινά δεδομένα, κάθε άλλο παρά δικαιούται να κάνει νέο συμβόλαιο ο Γκανέζος με τους «πράσινους».
ΤΣΕΠΟΒΙΤΣ: Διανύει μία μέτρια σεζόν ο Σέρβος και δεν είναι με το μέρος του οι πιθανότητες να συνεχίσει.
Το σκηνικό με τον Κίκο είναι γνωστό ενώ μένουν ελεύθεροι επίσης ο νεαρός κήπερ Χοράτσκα και ο Λοβέρα του οποίου ολοκληρώνεται ο δανεισμός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Θράσος Δημητρίου