Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο στο Σέλχαρστ Παρκ, με την Κρίσταλ Πάλας να την κρατάει χωρίς νίκη και στις δύο συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να της επιτρέψει να πετύχει ούτε ένα γκολ.
Πλέον, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -4, έχοντας στο χέρι της ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς το βράδυ της Τετάρτης (16/03, 22:15). Οι «κανονιέρηδες» που προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις και 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν τη ζημιά στους «ρεντς», έχοντας μάλιστα το «αβαντάζ» της απουσίας του Μοχάμεντ Σαλάχ, που δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση μετά τον τραυματισμό του απέναντι στη Μπράιτον.
Για την ομάδα του Κλοπ, αυτό το παιχνίδι χαρακτηρίζεται «must-win» αν θέλουν να αποκτήσουν ένα ελαφρύ boost για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ωστόσο, έρχεται την χειρότερη δυνατή στιγμή. Μετά από το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι.
Αυτό το αποτέλεσμα, γεμίζει με ακόμη περισσότερη πίεση και άγχος τα μυαλά των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ασταμάτητα «πιτσιρίκια» του Αρτέτα, σε ένα Έμιρεϊτς που αναμένεται καυτό.
Τα πάντα θα κριθούν στο χορτάρι, με τους «κανονιέρηδες» να θέλουν όσο τίποτα άλλο το παιχνίδι για να πάρουν εκδίκηση αλλά και για να συνεχίσουν την εκπληκτική πορεία τους τον τελευταίο καιρό, ενώ, από την άλλη, οι «ρεντς» θέλουν να φτάσουν στο -1 και να περιμένουν τη 10η Απριλίου για να πατήσουν κορυφή