Την τρίτη σερί νίκη θα επιδιώξει η ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα» (16:00), μετά τις τελευταίες επιτυχίες επί της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης, έχοντας τρία πολύ συγκεκριμένα κίνητρα:
1) Να αυξήσει τη διαφορά από την ομάδα της Λευκωσίας στο +5 και να αποκτήσει προβάδισμα τουλάχιστον για τη 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
2) Να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα του ντέρμπι που ακολουθεί στο Τσίρειο. Είτε για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και τον Απόλλωνα, είτε να αυξήσει την απόσταση από την Ανόρθωση, ή ακόμη και τα δύο, σε περίπτωση ισοπαλίας…
3) Να νικήσει για πρώτη φορά φέτος το ΑΠΟΕΛ. Σε κανένα από τα δύο προηγούμενα φετινά ματς δεν της άξιζε αυτό που πήρε. Ούτε η ισοπαλία στην «Αρένα» στον α’ γύρο, σε ένα από τα καλύτερα της φετινά παιχνίδια, ούτε η ήττα στο ΓΣΠ…
ΚΟΣΜΟΣ: Στην προσπάθειά της θα έχει δίπλα της τον κόσμο της. Αναμένεται πως θα υπάρξει η μεγαλύτερη φετινή προσέλευση φιλάθλων της στο σημερινό ματς, καθώς κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία της και γενικώς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η νίκη επί της Ανόρθωσης έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα στις τάξεις του κόσμου και μια νέα επιτυχία θα διαφοροποιήσει πλήρως το σκηνικό, με τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση που υπήρχε μέχρι πρότινος, να δίνουν τη θέση τους στον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία. Το να κρατήσει ζεστό τον κόσμο της, είναι ασφαλώς ένα επιπλέον-πολύ μεγάλο-κίνητρο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΠΛΑΝΟ: Εκτός πλάνων είναι οι Τόμοβιτς, Γκαρσία και Γκιούτσο. Ο Λεάλ θα είναι στο τέρμα, στα στόπερ οι Μιλίτσεβιτς-Γκονζάλεθ, με μπακ τους Εγγλέζου και Ροσάλες. Στη μεσαία γραμμή οι Λουΐς Γκουστάβο και Εσπινόσα, με τον Μάμα να διεκδικεί θέση.
Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Άλτμαν και Φαράζ ή Ακοράν, με τον Τρισκόφσκι κι έναν εκ των Ρόμο-Νταρμπισάιαρ στην επίθεση.

Ανδρέας Βεντούρης