Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη μάχη του τίτλου, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στο δίποντο με νίκη και οι «γαλάζιοι» να ανακτήσουν και πάλι το ισχυρό προβάδισμα που είχαν με ένα «διπλό» στο ΓΣΠ.
Είναι πιθανότατα το πιο καθοριστικό παιχνίδι στα πλέι οφ, αν και είμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική τους, αφού από αυτό θα διαφανεί αν ο Απόλλωνας θα δείξει ποιος είναι το αφεντικό φέτος στη μάχη του τίτλου ή αν ο ΑΠΟΕΛ θα μπει γερά στη διεκδίκησή του, ψαλιδίζοντας τη διαφορά.
Ο Σωφρόνης Αυγουστή ανέλαβε μία προβληματική ομάδα, αλλά έχει γυρίσει το χαρτί και πλέον έχει την ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έχει καθοδηγήσει τον Απόλλωνα σε μία εκπληκτική χρονιά και δεν θέλει η προσπάθεια να πάει στράφι στο φινάλε. Οι δύο προπονητές καταστρώνουν τα πλάνα τους για να βγουν νικητές από τη δοκιμασία.
Καλά τα πλάνα των προπονητών, αλλά τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Ποιος θα κρίνει το ντέρμπι στο ΓΣΠ; Γκολ του Κβιλιτάια έχει απόδοση 2.80 στον Stoiximan, μεγάλο χορηγό και των δύο ομάδων, ενώ το ενδεχόμενο να πετύχει το πρώτο γκολ του αγώνα δίνει 5.60. Γκολ του Νατέλ δίνει 3.40 και πρώτο γκολ του ντέρμπι από τον Νατέλ με απόδοση 7.10. Το ενδεχόμενο ο Κβιλιτάια να πετύχει δύο ή περισσότερα γκολ έχει απόδοση 10.25 στον Stoiximan. Γκολ του Οκριασβίλι και νίκη του ΑΠΟΕΛ με απόδοση 5.50, πρώτο γκολ ο Νατέλ και νίκη ο ΑΠΟΕΛ με απόδοση 8.50. Γκολ του Κβιλιτάια στο δεύτερο ημίχρονο με απόδοση 4.20.
Από την άλλη, γκολ του Πίττα έχει απόδοση 3.50 στον Stoiximan, ενώ το ενδεχόμενο να είναι ο πρώτος σκόρερ του ντέρμπι δίνει 7.80. Γκολ του Νταμπό, του Ντιγκινί ή του Γιάνγκα δίνει 3.60, ενώ το ενδεχόμενο να πετύχει κάποιος εκ των τριών το πρώτο γκολ του παιχνιδιού είναι στο 8.00. Το ενδεχόμενο ο Πίττας να πετύχει δύο ή περισσότερα γκολ έχει απόδοση 16.00 στον Stoiximan. Γκολ του Αλμπάνη και νίκη του Απόλλωνα με απόδοση 5.50, πρώτο γκολ ο Γιάνγκα και νίκη ο Απόλλωνας με απόδοση 10.00. Γκολ του Νταμπό στο πρώτο ημίχρονο με απόδοση 6.40.