Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται στα ουκρανικά εδάφη και παρά τα πακέτα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να σταματήσει. Κι όσο το πέπλο του πολέμου εξακολουθεί να απλώνεται πάνω από την Ουκρανία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνονται στη μάχη, ενώ άλλοι βλέπουν τις περιουσίες τους να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε στάχτη!
Από την πλευρά του, ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν έχει μείνει αμέτοχος μπροστά στις εξελίξεις και καταδικάζει συνεχώς και απερίφραστα τις ενέργειες των Ρώσων. Από ποδοσφαιριστές και προπονητές μέχρι ολόκληρους θεσμούς που επιβάλλουν κυρώσεις, η παγκόσμια κοινότητα δηλώνει την αντίθεσή της με τον πόλεμο και βροντοφωνάζει για ειρήνη.
Μια ειρήνη ωστόσο που ΝΑΤΟ και Ε.Ε δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τις στηλιτεύει για τη διαχείριση της κρίσης και να τις κατηγορεί πως απέτυχαν παταγωδώς να αποτρέψουν την πολεμική σύρραξη!
«Οι πολιτικοί θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τέτοια πράγματα, αλλά τελικά συνέβησαν επειδή εκείνοι απέτυχαν παταγωδώς. Συνέβησαν επειδή δεν μπορούν να βρουν μια λύση. Αθώοι άνθρωποι υποφέρουν και συνεχίζουν να υποφέρουν. Το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη απέτυχαν. Είναι ανησυχητικό, ο πόλεμος συνεχίζεται και η κατάσταση χειροτερεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.