Πιο έντονα ελληνικό προπονητικά χρώμα σε παιχνίδι εκτός Ελλάδας από το σημερινό (17:45) στην πόλη Χαρμά της Σαουδικής Αραβίας δύσκολα θα βρεθεί σε άλλη στην ιστορία. Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, της τελευταίας της κανονικής περιόδου του εκεί πρωταθλήματος, αναμετρώνται η Αλ Φαϊσαλί με την Αλ Φατέχ.

Στον πάγκο των γηπεδούχων ο Μαρίνος Ουζουνίδης και σε αυτό των φιλοξενούμενων ο Γιώργος Δώνης. Η μάχη των δύο πρώην ΑΠΟΕΛιστών.

Λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες μετράει στον πάγκο της Αλ Φαϊσαλί ο Ουζουνίδης, έχοντας ξεκινήσει τη θητεία του μετρώντας στα πρώτα ματς του μία νίκη και μια ισοπαλία, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του να βγει (έστω και οριακά) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μακροβιότερος στην αραβική χερσόνησο ο Δώνης, ανέλαβε στα μέσα Ιανουαρίου την Αλ Φατέχ, η οποία τότε ήταν στον πόντο εκτός της ζώνης. Το ξεκίνημα του “τρένου” έγινε με τρία παιχνίδια χωρίς νίκη, έκτοτε όμως και στα επόμενα πέντε η ομάδα του δεν έχει ηττηθεί, παραχωρώντας μόνο μία ισοπαλία και με 13 κερδισμένους βαθμούς έχει φτάσει στην 6η θέση, ούσα πλέον εξασφαλισμένη ως προς την παραμονή της.

Η αποψινή θα είναι η ενδέκατη αναμέτρηση των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων Ελλήνων τεχνικών. Στις προηγούμενες 10 καταγράφεται απόλυτη ισορροπία, με τρεις εκατέρωθεν νίκες και τέσσερα παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Η τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν Δώνης και Ουζουνίδης ήταν στις 3 Νοεμβρίου του 2018, με τον πρώτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον δεύτερο σε αυτόν της ΑΕΚ. “Λευκή” ισοπαλία το τότε τελικό αποτέλεσμα, στο μόνο παιχνίδι στην ιστορία των αναμετρήσεων τους που οι δύο τεχνικοί ήταν σε πάγκους ομάδων της big-4.

Ο Δώνης εμπλέκεται στο άλλο μοναδικό παιχνίδι ομάδων του εξωτερικού οι οποίες και είχαν Έλληνες τεχνικούς στα ηνία τους (εξαιρουμένου του πρωταθλήματος Κύπρου). Ήταν στην πρώτη θητεία του στη Σαουδική Αραβία, όντας τότε στον πάγκο της Αλ Χιλάλ, όταν και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 καλωσόρισε στη χώρα και στο πρωτάθλημα τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος πραγματοποιούσε τότε το ντεμπούτο του στην Αλ Ραέντ (για την ιστορία, η Αλ Χιλάλ επικράτησε με 1-0).

Ακόμη μία ελληνική συνισταμένη της σημερινής αναμέτρησης έγκειται στο μανατζερικό background της. Το πρόσφατο deal του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Αλ Φαϊσαλί το έκανε ο Έλληνας ατζέντης, Λευτέρης Σιδηρόπουλος, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του αρκετά “γαλανόλευκης” απόχρωσης στην αραβική χερσόνησο. Εν προκειμένω, ήταν αυτός που είχε συστήσει τον Δώνη στην Αλ Χιλάλ (χωρίς περαιτέρω εμπλοκή), αυτός βρίσκονταν πίσω από τη συμφωνία και του Τάκη Λεμονή με την Αλ Ραέντ, ενώ ευθύνεται και για τη μετακόμιση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν.

Φουλ της Ελλάδας λοιπόν σήμερα στους πάγκους του “Al Majma’ah Sports City”.