Γράφει ο Σκηνοθέτης
Αν δεν γελάσατε με το θέαμα της μεταρρύθμισης των Δήμων στην Βουλή αυτό σημαίνει ότι μάλλον χάσατε την αίσθηση του χιούμορ σας.
Πάντως οι βουλευτές μας οφείλουμε να πούμε ότι είναι φοβεροί στις ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ αφού σε ένα λεπτό αλλάζουν θέσεις και απόψεις παρά τα όσα διακήρυτταν με πάθος το προηγούμενο διάστημα.
Όσον αφορά στις κόκκινες γραμμές, αυτές τις έχουν περάσει προ πολλού. Αυτοί μόνο μια έγνοια έχουν: Το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και την ικανοποίηση τους.
Οι πολίτες, όμως, δεν είναι κάφροι γι αυτό και ξεκίνησαν οι έντονες αντιδράσεις σε σχέση με τη μεταρρύθμιση των Δήμων. Αντιδράσεις για όλα αυτά τα «μαγειρέματα» που έγιναν, για τις συμφωνίες και για όλα όσα γελοιοποίησαν άλλη μιαν μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Το χορό των αντιδράσεων σέρνουν οι δημότες της Αγλαντζιάς οι οποίοι την Πέμπτη προβαίνουν σε διαμαρτυρία έξω από το Συνεδριακό κέντρο όπου στεγάζεται η Βουλή.
Όπως γράφουν οι ίδιοι οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας:
«Η πλειοψηφία της βουλής ετσιθελικά αποφάσισε να μην λάβει υπόψη την θέληση των Αγλαντζιωτών και το όραμα για ένα οικολογικό Δήμο πρότυπο.  Αποφάσισε ότι η Αγλαντζιά πρέπει να καταδικαστεί σε προάστιο και σε μαρασμό. Ζητούμε δυναμικά αλλά ειρηνικά αλλαγή της απόφασης. Υπερ κομματικά, αδέσμευτα και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις απαιτούμε σεβασμό και την ένταξη της Αγλαντζιάς στον Δήμο Αθαλάσσας».