Ο Ιμπραΐμα Κονατέ παραμένει αήττητος με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις από όταν έκανε το ντεμπούτο του και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ρεκόρ που κατέχει ο Ρέι Χάουτον από τη σεζόν 1987-1988.
Ψηλός, δυνατός, γρήγορος και με σωστές τοποθετήσεις. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία του Ιμπραΐμα Κονατέ που παρότι είναι μόλις 22 ετών έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του σε Αγγλία και Ευρώπη για λογαριασμό της Λίβερπουλ, πράγμα δύσκολο όταν παρτενέρ σου στο κέντρο της άμυνας είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, το θωρηκτό του Άνφιλντ.
Ωστόσο, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της Πρέμιερ Λιγκ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στη Γουέστ Χαμ, το βράδυ του Σαββάτου. Ο υψηλόσωμος στόπερ δεν άφησε σε καμία περίπτωση τον Μικαΐλ Αντόνιο να ξεφύγει από το μαρκάρισμά του, τον περιόρισε σε άσκοπα τρεξίματα και τον εμπόδισε από το να γίνει απειλητικός για την εστία του Άλισον.
Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τον Κονατέ να παίρνει ακόμη μία νίκη με τους «ρεντς» διευρύνοντας το αήττητο ρεκόρ του στα 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 13 νίκες και 5 ισοπαλίες, από το ντεμπούτο του απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας το Σεπτέμβρη του 2021.
Πλέον, χρειάζεται μόλις 5 παιχνίδια χωρίς ήττα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ 23 αήττητων συμμετοχών του Ρέι Χάουτον που κρατάει από τη σεζόν 1987-1988, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της  Λίβερπουλ μετά τη μεταγραφή του από την Όξφορντ Γιουνάιτεντ.