O Mάριος Νεοφύτου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ, αναφέρθηκε σε όλα τα τελευταία νέα της ΑΕΛ εν όψει του ντέρμπι κυπέλλου με την Ομόνοια.
Αναλυτικά:
Για την προετοιμασία της ομάδας
: «Το απόγευμα είναι η τελευταία μας προπόνηση. Είμαστε ικανοποιημένοι με την προετοιμασία της ομάδας. Παίζουμε παιχνίδι κυπέλλου, ένα θεσμό που θέλουμε να διεκδικήσουμε, όπως και η Ομόνοια. Η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια. Αν μείνει το ματς αύριο -0, και αν πετύχουμε γκολ στο ΓΣΠ, η Ομόνοια θα θέλει δύο για να προκριθεί. Στόχος μας είναι να μην δεχτούμε γκολ. Αν καταφέρεις να πετύχεις μια νίκη 1-0 ή 2-0 βάζεις γερές βάσεις πρόκρισης».
Για το γεγονός πως η ομάδα έχει βελτιωθεί μετά τον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα: «Δεν είναι μόνο με τον Απόλλωνα. Σε πολλά παιχνίδια μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω με τον κόσμο μας και τον παλμό που θα δώσει θα κάνουμε το βήμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο».
Για το αμυντικό κομμάτι της ομάδας που έχει βελτιωθεί: «Συμφωνώ σε αυτό. Μετά τον επαναληπτικό του κυπέλλου έχουμε βελτιωθεί και σε αυτό πρόσφερε ο προπονητής μας. Η άποψη μου είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα όταν έρχεσαι στο μέσο της σεζόν αλλα΄ αυτό το πέτυχε. Το αμυντικό κομμάτι, στο οποίο δεχόμασταν εύκολα γκολ, έχει βελτιωθεί. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και με την Ομόνοια».
Για τον Μέγερι: «Όταν έχεις ένα καλό τερματοφύλακα η άμυνα σου νιώθει ασφάλεια. Ο Μέγιερι παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Στηρίζουμε αρκετά στον Μέγιερι και στο αυριανό παιχνίδι και στον επαναληπτικό».
Για τον κόσμο της ΑΕΛ: «Ο κόσμος το έδειξε έμπρακτα με τον Απόλλωνα, πρέπει να έρθει στο γήπεδο, τον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Ο κόσμος της ΑΕΛ ήταν πάντα ο 12ος παίκτης. Καλώ τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει την ανατολική για να βάλουμε τις βάσεις πρόκρισης. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Πρέπει να το καταλάβει όχι ο κόσμος της ΑΕΛ αλλά και οι υπόλοιποι οπαδοί. Φέτος μας στοίχησε που δεν ήταν κοντά μας».
Για τον Μεντόγεβιτς: «Υπάρχει ένα θέμα, αλλά δεν στεκόμαστε σε απουσίες. Υπάρχουν ικανότατοι ποδοσφαιριστές και αυτοί που θα αγωνιστούν θα δώσουν τον. Δεν έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Είμαστε καλά, μακάρι να είμαστε καλύτεροι αύριο».
Για τις ανανεώσεις συμβολαίων: «Σιγά, σιγά γίνεται η προεργασία για ανανεώσει συμβολαίων. Είτε πρόωρα, είτε αυτούς που λείγουν. Άλλο να ψάχνεις 12-13 ποδοσφαιριστές και άλλο είναι να ψάχνεις 6-7. Το θέμα είναι να μείνουν αυτοί που θέλουμε να παραμείνουν και μετά ο προπονητής μπορεί να ψάξει αυτούς που χρειάζεται».
Για τον Σάββα Παντελίδη: «To συμβόλαιο του είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα μιλήσει με τον πρόεδρο για το μέλλον του. Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε κάτι, γιατί έχουμε τα ματς του κυπέλλου και σε αυτό θα επικεντρωθούμε περισσότερο. Θα αφήσουμε τα θέματα που αφορούν για μεταγενέστερο στάδιο».
Για τον Μηνά Αντωνίου: «Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε το οτιδήποτε. Το κάθε θέμα θα έρθει στην ώρα του. Για εμάς προέχουν τα παιχνίδια του κυπέλλου».
Για το ντέρμπι: «Είναι δύο ομάδες ιστορικές που ξεκίνησαν με άλλους στόχους και αλλιώς εξελίχθηκε η σεζόν. Διαχρονικά ΑΕΛ και Ομόνοια διεκδικούσαν πρωτάθλημα και κύπελλο. Εύχομαι να είναι η δική μου ομάδα που θα προκριθεί».