Μπορεί οι Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ να πέτυχαν τα τέρματα της Μάντσεστερ Σίτι στην άνετη επικράτηση με 4-1 απέναντι στην Γιουνάιτεντ, ωστόσο, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε αρκετή αθόρυβη δουλειά για να φτάσει η ομάδα του να αγωνίζεται σχεδόν… μόνη της στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ.
Η Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε το ντέρμπι σε… περίπατο, διαλύοντας την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ με 4-1 στο Έτιχαντ, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ρίγιαντ Μαχρέζ να πετυχαίνουν από δύο τέρματα.
Ωστόσο, το «μηχανάκι» του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτό που έκανε πολύ αθόρυβη δουλειά, καλύπτοντας όλο το γήπεδο με τα τρεξίματά του και βοηθώντας την ομάδα του να δημιουργεί συνεχώς χώρους παρά την μαζική άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».
Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά, ο Μπερνάρντο Σίλβα που για ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξε πως είναι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία των «πολιτών» στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Πορτογάλος ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός παρότι η μαγεία του Ντε Μπρόινε επισκίασε την εμφάνισή του.
110 επαφές με την μπάλα, 90% επιτυχία στις πάσες, 3 πάσες-κλειδιά, 1 ασίστ, 5 επιτυχημένες ντρίπλες, 10 κερδισμένες μονομαχίες και 4 κλεψίματα είναι μερικά από τα στατιστικά που αποδεικνύουν πως πίσω από τον εξαιρετικό, αν μη τι άλλο Ντε Μπρόινε, ο Σίλβα έκανε τρομερή δουλειά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.
Μάλιστα, όπως έκανε και το Νοέμβριο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ολντ Τράφορντ, ο Πορτογάλος έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (12,8) από κάθε άλλο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο και δικαιωματικά αξίζει μία τιμητική αναφορά.