Ο Νεκτάριος Πετεβίνος, εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τους γαλαζοκιτρίνους, στον Super Sport Fm 104.0.
Αναλυτικά:
Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και το πρωτάθλημα που είναι αμφίρροπο: «Είναι μια ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Είμαστε μια και αυτό που βλέπουμε είναι ότι οποιαδήποτε ομάδα εκτός του Απόλλωνα αυτή τη στιγμή σκέφτεται από τη 2η μέχρι την 6η θέση. Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να ξέρεις ένα αποτέλεσμα αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς. Εμείς ως ομάδα με βάση με το τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής είμαστε μια τέτοια ομάδα. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει στην πίεση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν μιλώ μόνο για φέτος, μιλώ διαχρονικά. Έχουμε κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Eίμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Εκτός από τη φανέλα παίζουν κι’ άλλα πράγματα ρόλο. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορώ να πω είναι πως αν δεν κάναμε τις 4 ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές μπορείτε να σκεφτείτε που θα ήταν το ΑΠΟΕΛ. Όπως αν δεν έκανε τις ισοπαλίες ο Απόλλωνας ή η ΑΕΚ και ο Άρης. Θα είναι ένα πρωτάθλημα σημείο αναφοράς για τις επόμενες χρονιές. Είναι κάτι που θα πρέπει να το θυμόμαστε γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πόσο καλός ήσουν στον προηγούμενο σου αγώνα ή πόσο κακός ήσουν. Για 100 χρόνια συζητάμε για ένα άθλημα που είναι 11 από τη μια 11 από την άλλη, και κερδίζουν αυτοί που βάζουν περισσότερες φορές την μπάλα στα δίχτυα».
Για τα αγωνιστικά νέα: «Θα είναι εκτός οι ίδιοι που είναι εδώ και μερικές βδομάδες. Μέσα στη βδομάδα είχαμε την εγχείρηση του Νταουσβίλι που θα μείνει εκτός μέχρι τη νέα σεζόν. Εκτός ο Μάγκλιτσα για την κόκκινη. Αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Σκουφέτ, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι και Ντογκαλά. Περισσότερο κοντά να προλάβει είναι ο Ντογκαλά. Για τους υπόλοιπους είναι στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Σαρφό είχε πρόβλημα ίωσης. Σήμερα θα μπει κανονικά στην προπόνηση και θα δούμε. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αμφίβολος από τη στιγμή που δεν ξέρω τι θα γίνει στην προπόνηση, αλλά, δεν είναι μυϊκό για αυτό δεν τον βάζει στη λίστα με τους υπόλοιπους».
Για το αν θα σπάσουν το ρεκόρ προσέλευσης: «Αυτό έχει ήδη σπάσει, από την άποψη ότι τα μεμονωμένα εισιτήρια ξεπέρασαν αυτά του ντέρμπι με την Ομόνοια που αναβλήθηκε. Το ερώτημα είναι πόσα διαρκείας θα έρθουν. Έχουμε 5.600 διαρκείας και θα πρέπει να δούμε πόσοι θα έρθουν. Αυτή τη στιγμή 10 χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες έχουν κλείσει θέση στο ντέρμπι. Η δυνατότητα και η δυναμική υπάρχει, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να πουλήσουμε ακόμα 4 χιλιάδες. Παράπονα από τον κόσμο μας, ειδικά τη φετινή σεζόν δεν μπορούμε να έχουμε. Μας δίνει δύναμη ο κόσμος μας και να το γνωρίζουν καλά αυτό».
Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Όταν κερδίζεις ένα μεγάλο αντίπαλο σε μια διαχρονική δύσκολη έδρα και να σκοράρεις στην τελευταία φάση είναι το απόλυτο σενάριο της ευτυχίας. Όπως βάλαμε γκολ στο τέλος, έχουμε δεχθεί κιόλας με τον Άρη στο ΓΣΠ. Στο ποδόσφαιρο έχουμε συναισθήματα ακραίας μορφής, φτάνει να περιορίζονται στον χώρο του καθενός».
Για τη συνάντηση Πρόδρομου Πετρίδη-Ευγένιου Χαμπουλλά αλλά και το κλίμα που ήταν τεταμένο: «Είναι πρώτα ατομική ευθύνη και μετά ομαδική. Οποιαδήποτε μορφή βίας ή προπηλακισμού δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Δεν είπα κάποια φιλοσοφία τώρα, αλλά επειδή, θα πρέπει όλοι να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε, για να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να το απολαμβάνει. Πριν 10 χρόνια ήταν πολλά περισσότερα τα εισιτήρια. Ήταν και η κάρτα φιλάθλου που ήρθε λόγω αυτών των περιστατικών. Πρέπει να προσέχουν και οι ποδοσφαιριστές. Είναι από τον ποδοσφαιριστή που εισπράττεις τα συναισθήματα και τα βγάζεις στην κερκίδα. Γι’ αυτό είπα ότι είναι θέμα ατομικής ευθύνης πρώτα. Εμείς, ως ΑΠΟΕΛ θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε. Ναι, θα υπάρχει πάντα το παράπονο αλλά εξαρτάται πως εκφράζεται. Με αυτή την προσέγγιση θα πορευτούμε και θέλω να ελπίζω ότι όλοι θα είμαστε στην ίδια βάση».
Για το αν υπάρχει πίστη: «Αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορείς να πετύχεις πράγματα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Το να βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία δέκα χρόνια και να βλέπεις το ΑΠΟΕΛ εκεί, είναι κάτι μοναδικό».