Ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του δ.σ. της Αλκής Άντης Λόππας μίλησε στον Super Sport fm για το θέμα των τελευταίων ημερών, της εισήγηση για ενοποίηση της ομάδας του με την ΑΕΚ.
Για την εισήγηση για ενοποίηση με την ΑΕΚ:
«Ήταν ένας κρυφός πόθος η ενοποίηση. Πριν δύο χρόνια έγιναν επαφές, συναντήσεις σε θετικό κλίμα και από εξ’ υπαιτιότητας δικής μας δεν προχώρησε το θέμα. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω μια το εισηγηθώ ξανά».
Γιατί το κάνατε τώρα; «Όποτε και να το κάναμε θα είχαμε το ίδιο ερώτημα. Ότι Αλκή ταλαιπωρείται, αυτό γίνεται χρόνια. Η διοίκηση σωματείων έχει αλλάξει σε σχέση με πριν από 20 χρόνια ή και πιο πρόσφατα»..
Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση; «Είναι δύσκολη ναι».
Πότε θα πάτε σε Γενική Συνέλευση; «Θα γίνει συνεδρία του δ.σ. την Τετάρτη και αν περάσει θα πάμε σε Γενική Συνέλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες».
Πως λαμβάνεται την αντίδραση του κόσμου; «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που είναι υπέρ και άλλη μερίδα που είναι εναντίον που είναι σεβαστή. Είναι μακρύς ο δρόμος. Πρέπει να περάσει από την Γενική Συνέλευση της Αλκής να πάνε κάποιοι να μιλήσουν με την ΑΕΚ και μετά να περάσει από την Γενική Συνέλευση  της ΑΕΚ».
Πιστεύετε ότι θα περάσει; «Δεν ξέρω. Νομίζω ότι είμαστε ελαφρώς υπέρ».
Σε περίπτωση που δεν περάσει τι θα γίνει στην Αλκή; «Θα πρέπει να παρθούν άλλες ηρωικές αποφάσεις αλλά δεν θέλω να προδικάζω, θα το δούμε όταν έρθει αυτό και αν έρθει».
Κινδυνεύει με κλείσιμο άμεσα η Αλκή; «Δεν είμαι τόσο κοντά για να ξέρω. Το ότι είμαστε σε δύσκολη θέση το ξέρω. Πρέπει τα μέλη να αναλάβουν ευθύνες. Όχι να τα ρίχνουν σε ένα διοικητικό συμβούλιο».
Για τις δύο περιπτώσεις επενδυτών που ανέλαβαν τα τελευταία χρόνια την Αλκή: «Ατυχήσαμε με τις δύο περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν αναλάβουν. Ο κύριος Μέτγουικ λέει ότι την επηρέασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι δουλειές του όπως μου είπε είχαν να κάνουν με Ρώσους. Ελπίζω να μην έχουν προβλήματα άλλες ομάδες που βασίζονται σε επενδυτές και αν είμαστε μόνο εμείς».