Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και του κλασικού… ρυθμού Premier League, η Λίβερπουλ χωρίς καν να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλη εμφάνιση, επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο και έβαλε και… τυπικά φωτιά στην κορυφή, αφού πλέον πλησίασε στον έναν βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία της να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης, αλλά και πάλι έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη μάχη.
Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ζότα στο 54’ και ο Φιρμίνο στο 62’, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες στον Σαλάχ, που τον πέρασε στο ματς ως αλλαγή.
Το ματς:
μόλις στο 2ο λεπτό ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά και ο Ράμσντεϊλ έδιωξε με εξαιρετική επέμβαση. Στο 15′ ο Μαρτινέλι έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ρόμπερτσον έκοψε σωτήρια προ του Σακά. Από εκεί και πέρα το ματς πήγε πολύ στην τακτική και τη δύναμη και έγινε κακό. Στο 33′ ο Τζάκα βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ του ήταν κακό. Η Λίβερπουλ «απάντησε» στο 45′ όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ βρήκε με 40άρα μπαλιά τον Μανέ και αυτό πλάσαρε άουτ.
Ο Σενεγαλέζος σκόραρε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος αλλά η σημαία είχε σηκωθεί σωστά. Στο 51′ ένα λάθος του Ντιάγκο έφερε την μπάλα στο Λακαζέτ, ο Γάλλος έστρωσε στον Έντεγκααρντ ο οποίος πλάσαρε και να διώξει εντυπωσιακά ο Άλισον. Tρία λεπτά μετά ο Τιάγκο έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ζότα και αυτό έκανε το συρτό σουτ με τον Ράμσντεϊλ να δέχεται γκολ στην κλειστή του γωνία. Στο 62′ ήρθε το 0-2. Ο Ρόμπερτσον, από αριστερά, έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Φιρμίνο την τσίμπησε προ του Ράμσντεϊλ για να τη στείλει στα δίχτυα. Η Άρσεναλα είχε καλή ευκαιρία στο 88′ όταν ο Μαρτινέλι πλάσαρε από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τζάκα, Παρτέι, Έντεγκααρντ (67’Σμιθ Ρόου), Σακά (74’Πεπέ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (80’Ενκέτια)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (89’Τζόουνς), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μανέ, Ζότα (56’Σαλάχ), Λουίς Ντίαζ (56’Φιρμίνο)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ