Η φάση με το χτύπημα του Βαλεντίν Ρομπέρζ στο κεφάλι, στον αγώνα ΑπόλλωνΑνόρθωση πήρε διάσταση, μόνο από τον ΠΑΣΠ που φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους, πως σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής υποστεί διάσειση, επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση του.
Μπορεί, από την απευθείας μετάδοση του αγώνα από τη Cytavision, να μην φάνηκε το τι ακολούθησε της πτώσης του Γάλλου αμυντικού στο έδαφος μετά από τη σύγκρουση με τον Νοβότνι, όμως όσοι ήταν στο γήπεδο, είδαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάριο Χριστοφόρου, να τρέχει και να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Η συμβολή του, ήταν σημαντική, αφού του άνοιξε τον αεραγωγό και κρατούσε το κεφάλι του με το σωστό τρόπο, μέχρι να έρθει ο γιατρός.
Ξεκάθαρος και για το αν θα του επιτρεπόταν να μπει ξανά στο γήπεδο ήταν ο κ. Χριστοφόρου, αφού δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την υγεία του ποδοσφαιριστή, με την (έστω και με λίγα λεπτά καθυστέρηση) αντικατάσταση του, να είναι η σοφότερη επιλογή.
Οι διαιτητές τα… ακούνε από κόσμο και παράγοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ματς, όμως υπάρχουν και οι φορές που αξίζουν την αναγνώριση. Κάτι που ισχύει στην περίπτωση του Μάριου Χριστοφόρου στο περιστατικό με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ…