Με δυο μεγάλα ντέρμπι  αρχίζει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Η Ανόρθωσις φιλοξενεί σε ένα παραδοσιακό αγώνα πλέϊ –οφς  την Ομόνοια στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»  στις 20:00 και η Νέα Σαλαμίνα τον Green Air Παφιακό στο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» στις 20:30. H πρόκριση στους Τελικούς κρίνεται στις τρεις νίκες. Για τα πλέϊ – άουτς και τις θέσεις 5-8 η Ε.Ν.Π. υποδέχεται σε ένα αμφίρροπο αγώνα το ΑΠΟΕΛ.  Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 η ΑΕ Καραβά υποδέχεται την Αναγέννηση Δερ. στις 20:30. Η πρόκριση  για τις θέσεις 5-6 κρίνεται σε τρεις νίκες.

AΓΩΝΕΣ ΠΛΕΪ –ΟΦΣ (ΘΕΣΕΙΣ 1-4)

 «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-2)

Παραδοσιακό ντέρμπι πλέϊ-οφς μεταξύ δυο ομάδων που κουβαλούν τεράστια ποιότητα και μπορούν και οι δυο να είναι στον Τελικό. Η Ομόνοια έχει σαφές προβάδισμα με τις δυο νίκες 3-1 που πέτυχε στην κανονική διάρκεια και πάει στη Λεμεσό τη Δευτέρα να επικρατήσει και να πάει στους Τελικούς.

Η Ανόρθωσις από την άλλη θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της να μειώσει σε 2-1 τις νίκες και να διεκδικήσει σε δυο αγώνες την πρόκριση στους Τελικούς. Ο αγώνας προβλέπεται συγκλονιστικός με απρόοπτη εξέλιξη.

Η Ανόρθωσις απέκλεισε στα προημιτελικά την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-1 νίκες και η Ομόνοια την ΑΕ Καραβά με 3-0 νίκες.

O αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cablenet Sports 3 HD.

 «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (0-2)

Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» μεταξύ δυο ισοδύναμων πάνω – κάτω ομάδων. Ο Green Air Παφιακός με τις δυο νίκες  3-1 στην κανονική διάρκεια έχει το ψυχολογικό προβάδισμα αναζητώντας μια νίκη για να προκριθεί στους Τελικούς. Η ομάδα της Πάφου όμως έχει 10 μέρες που δεν αγωνίστηκε και αναζήτησε ρυθμό μέσω προπονήσεων.

Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται σε πλήρες αγωνιστικό mood αφού η σειρά με την Ε.Ν.Π. κρίθηκε σε τρεις αγώνες πλέϊ –οφς και πέντε συνολικά. Η Νέα Σαλαμίνα θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως το «Παλέ» για να μειώσει σε 2-1 νίκες Και να διεκδικήσει την πρόκριση στους Τελικούς σε δυο αγώνες στην Πάφο.

Η Νέα Σαλαμίνα απέκλεισε στους «8» την Ε.Ν.Π. με 3-2 νίκες και ο Green Air Παφιακός το ΑΠΟΕΛ με 3-0 νίκες.

ΠΛΕΪ – ΑΟΥΤΣ (ΘΕΣΕΙΣ 5-8)

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: E.N.Π. – ΑΠΟΕΛ (1-1)

Στο «παλατάκι» του Παραλιμνίου θα γίνει ένας αμφίρροπος αγώνας μεταξύ δυο ομάδων που ξεκίνησαν με στόχο την τετράδα αλλά έμειναν στην «κάτω ζώνη». Ε.Ν.Π. και ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσουν τη νίκη για το προβάδισμα, αφού θέλουν να τελειώσουν και το θέμα παραμονής το συντομότερο.

Οι «βυσσινί» αποκλείστηκαν από τη Νέα Σαλαμίνα με 3-2 νίκες έχουν πολύ ισχυρή έδρα και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν με στόχο να πάνε στη Λευκωσία για να τελειώσουν τη σειρά.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με προπονητή τον Νίκο Ρουμελιώτη με πέρασμα από την Ένωση την περσινή σεζόν, πάει στο Παραλίμνι για τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα και πλεονέκτημα ενόψει του αγώνα στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» για να τελειώσει τη σειρά στην πρωτεύουσα.  Το ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Green Air Παφιακό με 3-0 νίκες.

Στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες αφού στον Α Γύρο στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-1 και στο Β Γύρο κέρδισε η Ε.Ν.Π. με 3-1 σετ στο Παραλίμνι.

ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022-03-13

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»:ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (0-2)

Ο δεύτερος αγώνας των πλέϊ-άουτς την Τρίτη περιλαμβάνει τον αγώνα ΑΕ Καραβά – Αναγέννηση Δερ.στο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ». Η Αναγέννηση πάει στη Λεμεσό για τη νίκη πρόκριση και την τυπική παραμονή αφού προηγείται 2-0 στις νίκες. Η Αναγέννηση αποκλείστηκε από την Ανόρθωση με1-3 νίκες στην οκτάδα.

Η ΑΕ Καραβά όμως όπως σε κάθε αγώνα θα το παλέψει για να μειώσει σε 2-1 νίκες και να διεκδικήσει την πρόκριση σε δυο αγώνες στη Δερύνεια. Η ΑΕ Καραβά στην οκτάδα έπαιξε με την Ομόνοια όπου έχασε και αποκλείστηκε με 3-0 νίκες.

Στους δυο αγώνες της Α Φάσης η Αναγέννηση Δερ. επικράτησε με 3-0 και 3-0 νίκες.