Ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, ενώ στάθηκε και στη νίκη της ομάδας του επί της Ανόρθωσης.
Όλα όσα είπε:
Αρχική τοποθέτηση: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι στα πλέι οφ, ενάντια στο ΑΠΟΕΛ και προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Ανόρθωση και ανυπομονούμε για το παιχνίδι της Κυριακής. Η ομάδα είναι έτοιμη για την αναμέτρηση και να πάρει τους τρεις βαθμούς».
Για τον Τρισκόφσκι: «Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Δεν είχαμε αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στα γκολ και είναι ηγέτης της ομάδας. Από εκεί και πέρα όμως, όλοι είναι παίκτες-κλειδιά και αυτό είναι το σημαντικό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βοηθάνε όσο χρόνο συμμετοχής και να έχουν».
Για το ότι είναι το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο: «Αλλάζουν πολλά γρήγορα τα δεδομένα. Πριν δύο εβδομάδες ήταν όλα τραγικά και δεν ήμασταν στην κατάλληλη θέση. Δεν ήμασταν η χειρότερη ομάδα πριν μερικές βδομάδες και δεν είμαστε η καλύτερη τώρα. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία για να τα διεκδικήσουμε όλα».
Για το παιχνίδι που ακολουθεί: «Και το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ και όλα όσα ακολουθούν είναι τελικοί. Ότι κι’ αν συμβεί θα υπάρχουν στο τραπέζι ακόμα 24 βαθμοί».
Για το ματς με την Ανόρθωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και έδειξαν οι παίκτες τι αξίζουν. Είχαμε χαρακτήρα και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη στο ΄”Αντώνης Παπαδόπουλος”».
Για τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Ήταν χαρούμενοι και πίστεψαν περισσότερο στην ομάδα. Είναι φυσιολογικό αυτό. Αυτή την ενέργεια θέλουμε από τον κόσμο και τους θέλουμε δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό».
Πώς αντιμετωπίζει το ντέρμπι ενάντια στο ΑΠΟΕΛ: «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν τελικό. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε στην κορυφή γι’ αυτό πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα αντιμετωπίζουμε έτσι. Πρέπει να είμαστε στο 100% για να κερδίσουμε το ΑΠΟΕΛ αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση.
Για το ότι δεν σκόραρε ενάντια στο ΑΠΟΕΛ: «Κάναμε ένα απίστευτο αγώνα αλλά δεν σκοράραμε στην έδρα μας, στο ΓΣΠ κάναμε ακόμα ένα πολύ ημίχρονο αλλά ούτε εκεί σκοράραμε. Δεν μας ανησυχεί το γεγονός αυτό. Αν κάνουμε όσα πρέπει θα έρθει και το γκολ».
Για τον Παναδέρο: «Είναι παίκτης που προπονείται πολύ καλά αλλά είναι δύσκολο γιατί είναι ψηλός ο ανταγωνισμός. Είναι ζήτημα χρόνου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και θα βοηθήσει στη συνέχεια» 
Για το ότι έζησε πολλές όμορφες ατμόσφαιρες κόντρα στο ΑΠΟΕΛ:
«Έχω ζήσει αρκετά ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ και τώρα είναι η στιγμή να επαναλάβουμε τις στιγμές. Είναι η στιγμή να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε την πορεία μας. Όσο πιο πολύ κόσμο έχουμε τόσο το καλύτερο. Θέλουμε γεμάτο γήπεδο. Μακάρι να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα όπως και στα προηγούμενα ντέρμπι ενάντια στο ΑΠΟΕΛ».
«Είναι πολύ σημαντικό αλλά όχι εξαιρετικά κρίσιμο. Όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία για την ομάδα μας. Όσα πιο πολλά ματς κερδίζουμε τόσο πιο κοντά θα είμαστε στον στόχο μας που είναι η κορυφή. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και πολλά συναισθήματα».
Αν έχει πλεονέκτημα η ΑΕΚ διότι το ΑΠΟΕΛ έπαιξε μεσοβδόμαδα: «Δεν το θεωρώ πλεονέκτημα. Θα έρθουν στην ”Αρένα” για να νικήσουν και δεν έχει σημασία αν έπαιξαν μεσοβδόμαδα».
Για τους Γκιούρτσο, Γκαρσία και Εσπινόσα και τα δυνατά στοιχεία του ΑΠΟΕΛ: «Γκαρσία και Άνταμ κάνουν καλή αποθεραπεία και θα τους περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Εσπινόσα προπονείται μαζί μας. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και είναι δυνατή μπροστά. Για εμένα αυτό που μετρά είναι οι δικοί μου παίκτες να είναι έτοιμοι. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι τότε θα νικήσουμε το παιχνίδι».