Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «ΑΝΟλα στην φόρα» ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Μπλαζ Βερχόβετς. Ο νεοφερμένος μέσος της Ανόρθωσης μίλησε για όλα.
Για το ότι η Ανόρθωση είναι η πρώτη του ομάδα εκτός Σλοβενίας: «Ήταν επιθυμία μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό μετά τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος που το έκανα αυτό στην Ανόρθωση. Ήθελα ένα κλαμπ που να διεκδικεί τίτλους και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα την Ανόρθωση, καθώς είναι μία ομάδα που διεκδικεί τρόπαια».
Για το παιχνίδι με την Πάφο FC: «Ήταν σημαντικό παιχνίδι για εμάς και είναι δική μας η ευθύνη που δεν το κερδίσαμε. Παίζαμε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά. Δεν μπορούμε όμως να πούμε κάτι τώρα. Είναι ένα παιχνίδι που έχει τελειώσει και πρέπει να δούμε τα επόμενα παιχνίδια. Κάναμε τα πάντα για να σκοράρουμε. Η μπάλα δεν μπήκε μέσα».
Για το αν θα βρίσκεται η Ανόρθωση στην 6άδα: «Πρέπει να το πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε καλή ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο και μετά αυτό που ακολουθεί. Έτσι θα μπούμε και στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».
Για το πως περιμένει τα επόμενα δύο παιχνίδια και το ότι θα απουσιάζει με τον Άρη: «Είναι πολύ ψηλό το κίνητρο στα αποδυτήρια. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει. Δεν έχει σημασία ποιος αγωνίζεται, φτάνει να κερδίσει η ομάδα».
Για τον Εσκοβάλ: «Είναι πολύ καλός τύπος. Έχω συναντήσει καλά παιδιά στην ομάδα και είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε αυτά τα αποδυτήρια».
Για την προσαρμογή του στην Κύπρο: «Έτυχα θερμής υποδοχής στην ομάδα. Με βοήθησε ο Πόποβιτς και με ξενάγησε λίγο. Όταν ήρθα εδώ ήταν κρύες ημέρες, παράξενο για την Κύπρο».
Για το ότι έπαιξε 4+ χρόνια στην Σέλιε και άλλα 5+ στην Μάριμπορ: «Αυτό που μετράει για μένα είναι να είμαι χαρούμενος. Ελπίζω να μου προκύψει το ίδιο και εδώ. Όταν κάτι με κάνει χαρούμενο δεν χρειάζεται να αλλάζω το περιβάλλον μου».
Για την πρόταση της Ανόρθωσης: «Δεν είχα αμφιβολία ότι έπρεπε να την αποδεχθώ. Δεν δίστασα να την αποδεχθώ. Η Ανόρθωση θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη επιλογή γιατί μπορεί να μου προσφέρει όσα θέλω θεωρώ, και να είμαστε συνεχώς σε ένα πρωταγωνιστικό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Μέσω του μάνατζερ μου έγιναν όλα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, με ενημέρωση για την πρόταση και έπειτα έψαξα για την Ανόρθωση. Έμαθα για την ομάδα, ενώ παλαιότερα έπαιξαν στην ομάδα και άλλοι Σλοβένοι όπως και ο Άντον Ζλόγκαρ».
Για τη θέση που παίζει και που θεωρεί ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα: «Αγωνιζόμουν συνήθως στη θέση «6». Αν το θελήσει ο προπονητής μπορώ και να αγωνιστώ και στη θέση «8». Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλει ο προπονητής».
Για τον κόσμο της Ανόρθωσης: «Έχω λάβει μηνύματα όμως το πιο σημαντικό είναι ότι σε κάνουν να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η ομάδα για αυτούς. Είναι σπουδαίοι οπαδοί».