Η Τσέλσι τα χρειάστηκε απέναντι στην Πλίμουθ, ομάδα της League One, αλλά με νίκη 2-1 στην παράταση πήρε την πρόκριση για τους 16 του FA Cup.
Η Πλίμουθ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα, σοκάροντας αρχικά την Τσέλσι στο Λονδίνο. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χότο ο Γκιλέσπι βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Κέπα, δίνοντας το προβάδισμα στην Πλίμουθ.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η ομάδα του Τόμας Τούχελ (απουσίασε από την αναμέτρηση καθώς διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό) πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα, ο οποίος ήταν στο πρώτο δοκάρι, σκόραρε με εντυπωσιακό τακουνάκι μετά το γύρισμα του Μέισον Μάουντ και ισοφάρισε σε 1-1.
Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος στο 2ο ημίχρονο, όμως παρά τις πολλές τελικές, η Τσέλσι απέτυχε να βρει το γκολ που θα της έδινε άμεσα την πρόκριση. Χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης, με τον Μάρκος Αλόνσο να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, αλλά κι αυτό ίσως να μην ήταν αρκετό.
Στο 118′ ο Μαλάνγκ Σαρ έκανε τραγικό λάθος και για να αποτρέψει το τετ α τετ του Ράιαν Χάρντι, τον ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Κέπα έπεσε αριστερά, μπλόκαρε την μπάλα και έσωσε την ισοφάριση και την ψυχρολουσία των “μπλε”, που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.