Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσει ξανά ο διάλογος για το θέμα της κάρτας οπαδού έστειλε η Θύρα 9.
Η ανακοίνωση της Θύρας 9 αναφέρει:
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες, με την στυγνή και άνανδρη δολοφονία του Άλκη, οπαδού του Άρη, είναι το προμήνυμα για το τί μπορεί να ακολουθήσει και στην Κύπρο, σε βάθος χρόνου. Ήδη τα τελευταία χρόνια η ανησυχητική αύξηση της βίας εχτός γηπέδων έχει ταυτιστεί απόλυτα με το μέτρο της κάρτας οπαδού, αφού η υγιής οπαδική αντιπαλότητα των συνθημάτων, των πυρσών, και των εισόδων υποδοχής των ομάδων έχει πλέον μεταμορφωθεί σε αντιπαλότητα καθαρής εξωγηπεδικής βίας ως τρόπος εκτόνωσης της οργανωμένης οπαδικής μάζας.
Η διαχρονική στάση της ΘΥΡΑ 9 ενάντια στην κάρτα οπαδού, και η θέση μας ότι το κάθε επιβαλλόμενο και ετσιθελικό μέτρο θα φέρνει πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα, μας αναγκάζουν να φέρουμε ξανά το θέμα της κάρτας σε ανοιχτό διάλογο. Έτσι με χθεσινή μας επιστολή προς τον ΠτΔ και σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς, κυβερνητικούς και κομματικούς θεσμούς, κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα για επανεκκίνηση του διαλόγου στο θέμα της κάρτας οπαδού με σκοπό να αναζωπυρωθεί με κάθε επισημότητα, αναλαμβάνοντας ο κάθε ένας τις δικές του ευθύνες και αρμοδιότητες.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΛΗΚΕ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Φεβρουαρίου 2022 Προς: Τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίαςκ Νίκο Αναστασιάδη, (Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Πολιτικά Κόμματα πλην ΕΛΑΜ, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, Θέμα: Κάρτα Φιλάθλου Κύριοι, παρούσα επιστολή αφορμή Θεσσαλονίκη αποτέλεσμα θεωρούμε πρόσφατο διαδραματίστηκε στη 19χρονού αιτία Πλέον, βγάλουμε που χρόνια Κύπρο κάρτας οπαδού στους μπορούμε ανησυχητικά, καθώς μπορεί πους αγωνιστικούς χώρους αλλά έχουν αυξηθεί έχουν αυτών, έχει οπαδών από βαθμό γήπεδα και περιστατικά οπαδική τάσεις ομάδων εξάλειψη "υγιής" αντιπαλότηταει την νεολαία στο ναβρίσκει άλλους τρόπους των πυρσών, φτάσει γίναμε έχουμε την διαδραματίστηκαν στην Κύπρο. δρόμους, διασκέδασης, εξαιρέσεω την αυξανόμενη κομβικό που εάν προλάβουμε χειρότερα. τέτοιων αφήσουμε περάσει τότε"Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.