Ο αναλυτής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 ανέλυσε τη διαιτησία και τις αποφάσεις που πήραν στα τρία παιχνίδια ΑΕΛΔόξα, ΠΑΕΕΚ-Απόλλων και ΆρηςΟμόνοιας.

Για το ΑΕΛΔόξα:
«Μέσα σε 30 λεπτά κάναμε τρεις χρήσεις του VAR που αλλοίωσε αποφάσεις.
Το τέρμα που καταχωρήθηκε από τον Μαρόσα με το χέρι, με τη βοήθεια του VAR ξεκαθάρισε η φάση.
Στο χέρι του Κυριάκου έγινε κακή χρήση του χεριού και έτσι το VAR το εντόπισε, ειδοποίησε τον διαιτητή και το καταχώρησε.
Η δύσκολη φάση ήταν στο τέρμα που δεν ξέρουμε αν πέρασε ή όχι τη γραμμή. Φαίνεται πως κατά πάσα πιθανότητα να έχει περάσει εξ ολοκλήρου. Αφήνω κάποια επιφύλαξη όμως. Αν το VAR έχει δει και άλλες κάμερες, τις οποίες δεν μας τις πρόβαλαν, ίσως να βοήθησαν το VAR να πάρει την απόφαση».

Για το ΠΑΕΕΚ-Απόλλων:
«Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της ΠΑΕΕΚ και κίτρινη στον Αυλωνίτη. Το VAR έδειξε πως η παράβαση έγινε έξω, αν και υπάρχουν κάποιες λήψεις που φαίνεται να είναι στη γραμμή. Όσον αφορά την αλλαγή της κάρτας, αν ήταν μέσα η παράβαση θα ίσχυε η κίτρινη κάρτα, γιατί θα έδινε πέναλτι ο διαιτητής, με το οποίο δεν χάνεται η προφανής ευκαιρία. Με το φάουλ όμως φάνηκε, έτσι σωστά άλλαξε την απόφαση ο διαιτητής και έδειξε κόκκινη κάρτα.
Στο τέλος του αγώνα, ο Νάντο είδε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και ήρθε το πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα. Στο πέναλτι, όσο παράξενο και αν φαίνεται, δεν είναι ο παίκτης του Απόλλωνα που κάνει στήθος, αλλά την μπάλα παίζει το χέρι του παίκτη της ΠΑΕΕΚ που είναι μπροστά του. Ο διαιτητής φάνηκε τυχερός γιατί ήταν ακριβώς μπροστά στη φάση και την είδε καθαρά».

Για το ΆρηςΟμόνοια:
«Στο 12ο λεπτό είχαμε στην περιοχή της Ομόνοιας τον Στεπίνσκι με τον Γιούστε. Φαίνεται πως με τη μύτη του ποδιού ο Γιούστε πρόλαβε τη μπάλα και γι’ αυτό δε δόθηκε παράβαση.
Η επόμενη φάση ο Λοβέρα με τον Σιμιόν, με τον πρώτο να κατευθύνει την μπάλα στη γραμμή και το αριστερό χέρι του Σιμιόν να είναι πάνω του και να τον πιέζει. Χάνει τον βηματισμό του ο παίκτης της Ομόνοιας, βρέθηκε στο έδαφος, έκανε και τάκλιν, αλλά δεν βρήκε τον παίκτη. Του έκλεισε όμως το δρόμο. Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι.
Στην επόμενη φάση με την επίθεση του Άρη, με Παμπίκα και Λέζιακς, και εδώ ο παίκτης της Ομόνοιας βάζει πίεση στον παίκτη του Άρη. Αν σε αυτές τις δύο φάσεις δινόταν πέναλτι, δεν θα διαφωνούσα».