Σε περίπατο μετέτρεψε το Old Firm η Σέλτικ, η οποία νίκησε με 3-0 τη Ρέιντζερς και πέρασε στην πρώτη θέση. Πρώτη νίκη της Σέλτικ σε ντέρμπι για το πρωτάθλημα μετά τις 01/09/19. Βασικός ο Γιακουμάκης που αγωνίστηκε για μία ώρα.

Στο 5ο μόλις λεπτό η Σέλτικ άνοιξε το σκορ με το σουτ του Χατάτε έξω από την περιοχή ενώ στο 14’ ο ΜακΓκρέγκορ είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Ζότα και στην επαναφορά ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο κίπερ της Ρέιντζερς ήταν εκεί.

Στο 19’ ο Γιακουμάκης πλάσαρε από κοντά αλλά ο ΜακΓκρέγκορ του είπε όχι και πάλι και στο 26’ ο Έλληνας φορ έκανε νέο σουτ με τον κίπερ της Ρέιντζερς να τον νικά για 3η φορά.

Και στο 42’ οι παίκτες του Ποστέκογλου έκρυψαν την μπάλα και ο Χατάτε με νέο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Πριν προλάβει να συνέλθει η Ρέιντζερς στο  44ο λεπτό ο Χατάτε σέντραρε από αριστερά και ο Αμπάντα με προβολή εξ επαφής έκανε το 3-0.

Στην επανάληψη η Σέλτικ έριξε στροφές, κράτησε πίσω και διατήρησε εύκολα το προβάδισμα των 3ων τερμάτων. Η μοναδική μεγάλη φάση για τη Ρέιντζερς ήρθε στο 80ο λεπτό με τον Τζακ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Χαρτ με φοβερό σουτ από 30 μέτρα.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Στάρφελτ, Κάρτερ Βίκερς, Γιουράνοβιτς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Ο’Ράιλι (87′ Σόρο), Χατάτε (73’ ΜακΚάρθι), Ζότα (87′ Ντάοκ), Αμπάντα (62’ Φόρεστ), Γιακουμάκης (62’ Μαεντά)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Γκόλντσον, Ταβερνιέ, Μπάρισιτς (45’ Μπαλογκάν), Μπάσεϊ, Άρφιλντ, Καμαρά (46’ Σακαλά), Αριμπό, Ρουφ, Κεντ, Ντιαλό (46’ Τζακ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ