Το ντέρμπι στο Τσίρειο ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ανόρθωση είναι αυτό που ξεχωρίζει και θα τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον στην σημερινή ημέρα.
Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, με τους μεν γηπεδούχους να θέλουν νίκη για να ανοίξουν την διαφορά από την 2η θέση και να μπουν με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στην β’ φάση και την «Κυρία» να ψάχνει το διπλό που θα την φέρει στο -5 από την κορυφή.
Ο Κύπριος προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε την μεγάλη σημερινή «μάχη» στο Τσίρειο.
Ο Απόλλωνας αν νικήσει γίνεται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο;
«Έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Υπάρχουν άλλες δέκα αγωνιστικές γεμάτες ντέρμπι. Βέβαια είναι η ομάδα που έδειξε την μεγαλύτερη σταθερότητα και είναι σημαντικό ότι στα παιχνίδια που δεν ήταν καλός ο Απόλλωνας και δεν ήταν λίγα κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα. Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να έχεις αυτό το στοιχείο και γι’ αυτό τώρα έχει τον πρώτο λόγο».
Τι περιμένεις από το σημερινό μεγάλο ντέρμπι ΑπόλλωνΑνόρθωση; «Δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο. Περιμένω ότι θα πάει στις προσωπικές μονομαχίες και στην δύναμη.
Η Ανόρθωση είναι ανεβασμένη, προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και θα πάει στο ντέρμπι με καλή ψυχολογία. Από την άλλη ο Απόλλωνας είναι ο Απόλλωνας. Όπως είπα και πριν, έδειξε στα παιχνίδια που δεν ήταν κάλος να μπορεί να παίρνει αποτέλεσμα. Για αυτό έχει αυτή την διαφορά από τους υπόλοιπους. Κάποιοι ποδοσφαιριστές «κλειδιά» από κάθε ομάδα θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Ποιους θεωρείς ποδοσφαιριστές «κλειδιά»; «Η Ανόρθωση επιθετικά έχει πλουραλισμό και δεν ξέρεις πως θα αρχίσει το παιχνίδι. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ουάρντα και ο Λάζαρος μπορούν να κάνουν την διαφορά, ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία επιθετικού και ο Νοβότνι. Υπάρχουν και οι νεαροί που μπαίνουν και δίνουν ενέργεια και λύσεις στην ομάδα. Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα που σήμερα μπορεί να έχει δύο διακριθέντες, την επόμενη εβδομάδα άλλους δύο και μετά άλλους και είναι σημαντικό αυτό για έναν προπονητή.
Από την άλλη, στον Απόλλωνα θα σας πω έναν ποδοσφαιριστή για κάθε γραμμή. Στην άμυνα είναι ο Ρομπέρζ που κάνει την διαφορά, στην μεσαία γραμμή ο Κολ ο οποίος είναι ο πιο σταθερός. Κρατάει μια σταθερή απόδοση είτε είναι καλή είτε όχι η ομάδα. Στην επίθεση είναι ο Πίττας ο οποίος είναι πολύτιμη μονάδα».

Δίνεις προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες; «Είναι ένα παιχνίδι στο 50-50, δεν υπάρχει φαβορί. Η Ανόρθωση είναι σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ενώ ο Απόλλωνας μπορεί να μην νίκησε την ΠΑΕΕΚ αλλά έχει μια διαφορά ασφαλείας. Ξέρει ότι με νίκη ξεφεύγει και ότι με ισοπαλία δεν χάνει και πολλά και βγάζει ένα δύσκολο παιχνίδι».

Χρίστος Χρίστου