Μπορεί τα φώτα να στρέφονται στη μάχη του τίτλου, αλλά και την εξασφάλιση των πέντε ευρωπαϊκών εισιτηρίων, όμως το φινάλε της περιόδου, πιθανότατα θα μας χαρίσει ένα θρίλερ για την αποφυγή της διαβάθμισης.
Τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Β’  Κατηγορία. Η Δόξα είναι στην 9η θέση με 19 βαθμούς, όμως δεν μπορεί να θεωρεί σίγουρη την παραμονή της. Ούτε ο Εθνικός που είναι τελευταίος με 12 βαθμούς είναι χαμένος από χέρι.
Από τη στιγμή που υπολείπονται σημαντικά παιχνίδια για την πρώτη φάση και ακολούθως, ένα μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών, με αγώνες μεταξύ αυτών των ομάδων, τότε γίνεται αντιληπτό πως θα έχουμε φινάλε… θρίλερ.
Θυμίζουμε την ερχόμενη Τρίτη, θα διεξαχθεί η εξ΄ αναβολής αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΕΕΚ και τη μεθεπόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, θα έχουμε τους αγώνες (Ολυμπιακός – Εθνικός και Δόξα – ΠΑΕΕΚ) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, θα οδηγηθούμε στα πλέι οφ με τις δέκα αγωνιστικές, στις οποίες όλα μπορούν να ανατραπούν.