Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με την ΑΕΛ δεν βλεπόταν. Το πλάνο δεν έβγαινε με τίποτα, είχε σοβαρότατο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, στη δημιουργία και πολύ περισσότερο μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Με τρεις πάσες, η αντίπαλος κατάφερνε να φτάνει στην περιοχή της.
Ο Νταβίντ Καταλά διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου με δύο κινήσεις. Η πρώτη αφορούσε την είσοδο των Φαράζ και Άλτμαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα άκρα (ο Ισραηλινός έπαιξε και πίσω από το φορ προς το τέλος του ματς) και είχαν εξαιρετική απόδοση.
Η δεύτερη κίνηση ήταν η μετακίνηση του Εσπινόσα από το αριστερό άκρο στον κεντρικό διάδρομο. Ο Ισπανός άλλαξε… πρόσωπο, βοήθησε πολύ περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας, έγινε πιο επικίνδυνος κι αυτός εξάλλου ήταν που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Άλτμαν και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.
Ήταν μια νίκη που την είχε τεράστια ανάγκη, τερματίζοντας το αρνητικό σερί του προηγούμενου διαστήματος. Θα βοηθήσει στο να αποκτήσουν ξανά ψυχολογία οι ποδοσφαιριστές, ένα κομμάτι στο οποίο υπήρχε εμφανέστατο πρόβλημα και φάνηκε (και) στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Λεμεσού…

Ανδρέας Βεντούρης