Η γνωστοποίηση του προγράμματος της 22ης αγωνιστικής, η οποία ορίστηκε στο τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου, δημιούργησε την απορία γιατί η ΚΟΠ δεν την όρισε το Σαββατοκύριακο, 19-20 του μήνα. Υπάρχει προφανώς η εξήγηση.
Τις ακριβώς δύο προηγούμενες μέρες, θα διεξαχθούν τρεις εξ αναβολής αγώνες τις 16ης αγωνιστικής. Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ΑΠΟΕΛΑνόρθωση και την Παρασκευή 18/02, ΔόξαΠάφος FC και ΑΕΛ-ΠΑΕΕΚ.
Συνεπώς, αυτές οι έξι ομάδες δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και κυρίως οι τέσσερεις τελευταίες. Η ΚΟΠ θέλησε να δώσει… χώρο μία βδομάδα στο πρόγραμμα, αφενός για να δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες να πάρουν ανάσες καθώς οι συνεχείς αναβολές και τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια επιβάρυναν το πρόγραμμά τους, αφετέρου για να έχει κενές ημερομηνίες, σε περίπτωση που προκύψουν νέα προβλήματα ελέω κορωνοϊού. Γι’ αυτό και όρισε την συγκεκριμένη βδομάδα το Ολυμπιακός-ΠΑΕΕΚ, στις 22 Φεβρουαρίου.
Στην ομοσπονδία ελπίζουν πως δεν θα προκύψουν περαιτέρω προβλήματα με τον ιό, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές για κενές ημερομηνίες και μετάθεση αγώνων, μπαίνοντας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος αλλά και στην προημιτελική φάση του κυπέλλου…

Ανδρέας Βεντούρης

Διαβάστε επίσης: Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου το Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)