Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να αγωνίζεται ως… Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τους Τσάβι και Ζεράρ Πικέ, έστω και χάρη σε λύσεις… ανάγκης. Η απόκτηση του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ τον Ιανουάριο ήταν μια τέτοια, όπως και η παραμονή του Ουσμάν Ντεμπελέ, με τους δύο πρώην συμπαίκτες στην Ντόρτμουντ να ανοίγουν το δρόμο για το θρίαμβο με 4-0 επί της Αθλέτικ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της La Liga.
Ο Γκαμπονέζος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 37ο λεπτό κι έφτασε τα τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και πέντε σε έξι σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε προηγηθεί ένα δοκάρι του Πικέ, με τους Καταλανούς να είναι καλύτερους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Στο 2ο μέρος, οι Βάσκοι απέτυχαν να απειλήσουν παρά τις δύο αλλαγές στην ανάπαυλα (οι Οϊάν Σανθέτ και Ίνιγο Μαρτίνεθ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο) και το πλήρωσαν όταν ο Τσάβι φρέσκαρε την ομάδα του. Ο Ντεμπελέ μπήκε στον αγώνα στο 67′ και έξι λεπτά αργότερα σημείωσε το 2-0.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λίγο αργότερα, πέρασε στον αγώνα ο Μέμφις Ντεπάι (έπειτα από 1,5 μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού) και ο Λουκ ντε Γιονγκ και αμφότεροι χρίστηκαν σκόρερ στις καθυστερήσεις, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.