Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για το θέμα που προέκυψε με τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου Λεμεσού. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
Για το κατά πόσο το θέμα πήρε τις σωστές διαστάσεις: «Δεν ήταν σωστή. Εμείς ενημερωθήκαμε από την ομάδα των μελετητών την Παρασκευή γι’ αυτό το θέμα. Συνέχισαν τις μελέτες για να εξακριβωθεί το πρόβλημα. Χθες κακώς κυκλοφόρησε ότι η χωρητικότητα θα είναι 9200 και έγινε πανικός. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Βρήκαμε μια σύμβαση με τον αρχικό μελετητή που επέλεξαν οι τρεις ομάδες για ένα γήπεδο 12600. Η άδεια οικοδομής βγήκε για 13 αλλά πάντοτε ξέραμε ότι ήταν 12600 με 1000 VIPs. Όλα τα έγγραφα μιλούν για 13 χιλιάδες. Μετά ο αρχικός μελετητής ζήτησε να αποχωρήσει και μπήκαν μέσα τα Δημόσια Έργα με μια ομάδα μηχανικών, που ανέλαβαν την επίβλεψη. Βάλαμε γραφείο μελετητή για ελέγξει τα έγγραφα του προηγούμενου και να τα διορθώσει όπου χρειάζεται. Πάντοτε μας έλεγαν για 12600 και ο αριθμός στρογγυλοποιείτο στα 13. Το 2018 η UEFA έδωσε οδηγίες για μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των καθισμάτων, που διαφοροποίησε κάπως τον αριθμό. Δεν είναι κανονισμός, αλλά οδηγία της UEFA. Μπορεί να υιοθετηθεί, μπορεί και όχι, χωρίς να αλλάζει η αδειοδότηση του γηπέδου. Δεν αλλάζει η κατηγορία, μας το επιβεβαίωσαν χθες βράδι στη σύσκεψη. Τους ζητήσαμε να κάνουν όλες τις μελέτες, αν υιοθετηθεί μια μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να πάει στο 11-11,5 η χωρητικότητα. Περιμένουμε την τελική θέση για να πάρουμε αποφάσεις μαζί με τις ομάδες. Όποιον έκανε λάθος ή είχε αντισυμβατική συμπεριφορά, θα τους κυνηγήσουμε. Ο ΚΟΑ δεν είχε την τεχνογνωσία, γι’ αυτό ήρθε από το εξωτερικό μελετητής και μετά ανέλαβαν τα Δημόσια Έργα».
Για τη χωρητικότητα που θα έχει τελικά το γήπεδο: «Περιμένουμε την τελική γνωμάτευση των ειδικών. Τους ζητήσαμε επειγόντως να ενημερωθούμε πλήρως για να έχουμε καθαρή εικόνα».
Για το κατά πόσον τα σωματεία είναι ενήμερα: «Αυτοί υπέγραψαν τη συμφωνία και ξέρουν τους αριθμούς. Φυσικά και ενημερώνονται».
Για την πληροφόρηση ότι Απόλλωνας και ΑΕΛ έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε σχέση με τα καθίσματα και ότι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει μείωση στα καθίσματα: «Είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν οι ομάδες; Θα βρούμε την άκρη και δεν υπάρχει περίπτωση με κανένα τρόπο να ρίξει κανένας την ευθύνη στον ΚΟΑ. Δεν φταίει σε τίποτα. Θα έχουμε συνάντηση με τα σωματεία, ενημερώνουμε το Προεδρικό και τον αρμόδιο υπουργό για να ξέρουμε πώς να προχωρήσουμε».