Μπορεί η Ρεάλ να έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι απόκτησης των δύο -για πολλούς- κορυφαίων επιθετικών, Έρλινγκ Χάλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ, ωστόσο την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, με τον Νορβηγό σταρ να πρωταγωνιστεί στα πλάνα της.
Σύμφωνα μάλιστα, με δημοσιεύματα στην Ισπανία ο Τσάβι έχει χρήσει τον Χάλαντ ως τον ξεκάθαρο Νο1 στόχο του καταλανικού συλλόγου για τη δημιουργία της νέας ομάδας. Παρόλα αυτά βέβαια, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, με τη δήλωσή του για μία ακόμα φορά δυσαρέστησε τους φίλους των μπλαουγκράνα.
Μιλώντας στο Telemadrid ξεκαθάρισε πως η δυσχερή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα δεν της επιτρέπει να αποκτήσει τον σταρ της Ντόρτμουντ, αναφέροντας παράλληλα, πως αν είχε δεχθεί τη συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο CVC θα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μία τέτοια μεταγραφή.
«Λυπάμαι, δεν μου αρέσει που η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Μας αρέσει μια Μπαρτσελόνα ανταγωνιστική. Ο λόγος που έφτασε σε αυτή την κατάσταση είναι οι δαπάνες για τους μισθούς.
Σήμερα, όπως έχει η κατάσταση, δεν μπορούν να έχουν τον Χάλαντ. Αν είχαν συνάψει τη συμφωνία με τηνCVC, αν κάποιοι παίκτες έφευγαν τότε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχουν ακόμη μήνες να δουλέψουν πάνω σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.