Για το πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας, την παρουσία του στην ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου ως βοηθός προπονητής και το αν θα ήθελε να ήταν στο ΑΠΟΕΛ ή στον Απόλλωνα από κάποιο πόστο, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιώργος Μερκής.

-Για την παρουσία του στην ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου: «Έχουν έρθει επενδυτές από την Αμερική, όλα λειτουργούν επαγγελματικά. Ο Περικλής είναι πολύ υποσχόμενος προπονητής, έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία της ομάδας και θεωρώ ότι θα εξελιχθεί. Αυτή η ομάδα θα ανέβει στα επόμενα χρόνια, οι στόχοι που έχουν θέσει οι άνθρωποί της είναι να καθιερωθεί στη δεύτερη κατηγορία. Έχω πολλά να μάθω».

-Για τη μάχη του τίτλου: «Ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής της α’ φάσης. Αν νικήσει την Ανόρθωση, θα κρατάει το πρωτάθλημα με το ένα χέρι. Απομένουν έντεκα αγώνες, με μια ενδεχόμενη νίκη θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική και θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Θα είναι δέκα ντέρμπι στα πλέι οφ, πολύ δύσκολα μπορεί να μην χάσεις. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, αλλά βάσει λογικής είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι στα πόδια του. Αν κρατήσει τη διαφορά, ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να το φτάσουν».

-Για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση: «Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να επανέλθει. Ο Σωφρόνης κάνει πολύ καλή δουλειά, δεν είναι η ομάδα που ήταν στην αρχή του πρωταθλήματος. Όλοι λέγαμε πώς γίνεται αυτοί οι παίκτες να μην μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Ήταν μια κακή μέρα το ματς με την Ανόρθωση. Από την πλευρά της, η Ανόρθωση χτύπησε στις αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ. Η νίκη στο ΓΣΠ της άνοιξε την όρεξη για το κάτι παραπάνω. Αν πάρει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, θα πιστεύει στο πρωτάθλημα. Είναι αμφίρροπο πρωτάθλημα, χάνονται παντού βαθμοί, αλλά η διαφορά του Απόλλωνα του δίνει το μαξιλαράκι για να έχει κάποιες αποτυχίες».

-Για το αν θα ήθελε να μείνει στο ΑΠΟΕΛ από κάποιο πόστο κι αν είναι πικραμένος που κάτι τέτοιο δεν συνέβη: «Δεν είμαι πικραμένος, από το ΑΠΟΕΛ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η συμπεριφορά των ανθρώπων του είναι άψογη. Θα ήθελα να έμενα στην ομάδα από κάποιο πόστο. Περίμενα κάποια πρόταση. Δεν έγινε αλλά δεν μπορώ να τα έχω με την ομάδα ή τους ανθρώπους της γιατί ίσως να μην χρειαζόντουσαν. Τους δικαιολογώ. Θα ήθελα όμως να ήμουνα εκεί, αυτή είναι η αλήθεια. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Ήρθε μια άλλη πρόκληση».

-Για ενδεχόμενη επιστροφή στον Απόλλωνα: «Έχω προσφέρει στον Απόλλωνα. Ποτέ μην πεις ποτέ. Αρκετοί ξέρουν τι έχω προσφέρει. Υπήρχε μια αντιπαράθεση, εγώ το άφησα πίσω. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Δεν έχω κάτι με τον Απόλλωνα».