Δείτε την ανάλυση της Ανόρθωσης για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
Αναλυτικά:
Με τον πλέον δραματικό τρόπο ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος για την ομάδα μας, καθώς στο πιο εντυπωσιακό από πλευράς ρυθμού και εναλλαγών παιχνίδι της σεζόν εξήλθαμε ισόπαλοι 2-2 με τον Απόλλωνα. Αποτέλεσμα που κλείνει για μας την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση με 38 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την κορυφή. Επίσης η Ανόρθωση έμεινε αήττητη για 11ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος, 14ο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε για 21ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος.
Στα του αγώνα, ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και στα πρώτα 10 λεπτά είχε ήδη προβάδισμα με 2-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Αλμπάνης και Ντιγκινί με πέναλτι. Το αρχικό μούδιασμα σταδιακά η ομάδα μας το ξεπέρασε και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας στη μείωση του σκορ με πλασέ από κοντά του Χριστοφή. Στην επανάληψη η ομάδα μας δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και έφτασε στην ισοφάριση από πέναλτι που κέρδισε ο Ουάρντα και μετέτρεψε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος στο 54’. Η προσπάθεια για την πλήρη ανατροπή συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και πράγματι υπήρχε η μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι που κέρδισε ο Αμπαρτζουμιάν στο 90+4’ αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Ουάρντα.

Δηλώσεις

Τιμούρ Κετσπάγια: «Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι που ήρθαν στο γήπεδο ήταν πάρα πολλοί. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο κόσμο. Ήταν δύσκολο για μας μετά το 2-0 αλλά αντιδράσαμε. Πετύχαμε δύο γκολ, είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο παιχνίδι αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν το πέναλτι που δεν σκοράραμε. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είμαστε πολύ πίσω απ΄ότι θέλουμε. Νιώθουμε απογοήτευση λόγω του πέναλτι. Τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι έχουμε το μέλλον».

Κωστάκης Αρτυματάς: «Αν αναλογιστούμε πως ξεκίνησε το παιχνίδι, θα έλεγα ότι είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε την νίκη, δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε. Έχουμε την ποιότητα, την ομάδα, την ψυχή και το πάθος, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Εννοείται ότι μπορούμε να πούμε στο κόλπο, δείξαμε ποιότητα πρωταθλητισμού, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Βίντεο