Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca-Cola προκρίθηκε ο Εθνικός.
Η ομάδα της Άχνας εξήλθε ισόπαλη 0-0 με την Δόξα στο Μακάρειο στον μεταξύ τους επαναληπτικό και πήρε το εισιτήριο χάρη στη νίκη με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι.
Ήταν μια αναμέτρηση με πολύ μέτριο θέαμα. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός στο α’ ημίχρονο όπου δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις, με την Δόξα να ανεβαίνει στη επανάληψη και να έχει τις δικές τις καλές στιγμές.
Δύο μεγάλες ευκαιρία, μία για κάθε ομάδα είχαμε στο φινάλε. Η πρώτη ήρθε από τον Εθνικό, με τον Ζάκπα ανενόχλητο από πολύ κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πρινιωτάκη στο 82ο λεπτό και την Δόξα να απαντά με σουτ του Μπένι μέσα από την περιοχή στο 85’ το οποίο απέκρουσε ο Χριστοδούλου.

ΔΟΞΑ (Η.Χαραλάμπους): Πρινιωτάκης, Σάιθ, Τιτζανί, Οικονομίδης (46′ Σαντίκ), Αντάμοβιτς (62′ Μπένι), Τραϊτσέφσκι, Κυριάκου (62′ Κοβάσεβιτς), Μέσκα, Ποντικός (53′ Εμπραλίτζε), Σάσι, Κέρλα (83′ Αντενόν).
Στον πάγκο: Σισκόφσκι,  Καραμανώλης, 

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντ.Μπαντία): Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Άμπραχαμ, Μ.Ηλία, Kουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Ιωάννου (52′ Ζάκπα), Μάζουρεκ, Χολ, Ντούρις (63′ Ελουντού).
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Καβαλέφσκι, Ηλία Κ., Κυπριανού, Ταράσοβς, Βοϊτκόφσκι, Σαββίδης, Κουμής

ΣΚΟΡΕΡ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τιτζανί, Κέρλα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

————————————————————————————————————————————————

Η ΕΞΕΛΙΞΗ  της αναμέτρησης
Έναρξη αγώνα…
Περίπου 40 θεατές βρίσκονται στις εξέδρες του Μακαρείου Σταδίου.
-Στο γήπεδο βρίσκεται και ο προπονητής του Ολυμπιακού Λούκας Αλκαράθ. H ομάδα του θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης τον Εθνικό Άχνας.
6′ Απειλεί ο Εθνικός. Ο Μάζουρεκ βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά ο Πρινιωτάκης έπεσε στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε σε κόρνερ.
10′ Νέα ευκαιρία για τον Εθνικό. Κόρνερ του Μάζουρεκ από δεξιά, ανενόχλητος ο Άμπραχαμ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
18′ Καλύτερος ο Εθνικός, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και συχνά-πυκνά γίνεται απειλητικός. Ακίνδυνη για την ώρα η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους.
19′ Ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Ιωάννου μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από θέση μέσα αριστερά, έκανε το γύρισμα αλλά ο Ντούρις από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα.
29′ Μπαλιά του Γκόρουπετς από δεξιά, ο Θωμάς Ιωάννου προσπάθησε για το γυριστό σουτ στη κίνηση αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.
32′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Γκόρουπετς από καλή θέση μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρινιωτάκη.
Τέλος α’ ημιχρόνου
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου
Έναρξη β’ ημιχρόνου
46′ Μια αλλαγή για την Δόξα. Στην θέση του Οικονομίδη πέρασε ο Σαντίκ.
Με τους ίδιους έντεκα συνεχίζει ο Εθνικός Άχνας.
49′ Ζήτησε πέναλτι ο Εθνικός σε μαρκάρισμα του Μέσκα στον Πηλέα. Το VAR αφού έλεγξε την φάση ενημέρωσε τον διαιτητή ότι σωστά και ο ίδιος δεν υπέδειξε παράβαση.
52′ Αλλαγή για τον Εθνικό. Στην θέση του Θωμά Ιωάννου πέρασε ο Ζάκπα.
53′ Αλλαγή για την Δόξα. Στην θέση του Ποντικού πέρασε ο Εμπραλίτζε.
58′ Ζήτησε πέναλτι η Δόξα σε μαρκάρισμα του Άδωνη στον Σαντίκ. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση και τον… δικαίωσε και το VAR το οποίο έλεγξε την φάση.
Στην αναμέτρηση στο Μακάρειο κόπηκαν 12 εισιτήρια.
62′
Διπλή αλλαγή για την Δόξα. Πέρασαν στο παιχνίδι οι Κοβάσεβιτς και Μπένι αντί των Χάρη Κυριάκου και Αντάμοβιτς.
63′
Αλλαγή για τον Εθνικό. Στην θέση του Ντούρις πέρασε ο Ελουντού.
67′ Μετά από φάουλ του Μάζουρεκ έδιωξε ο Κοβάσεβιτς, επανέφερε ο Άδωνη, ο Μάριος Ηλία προσπάθησε να μπει στην φάση αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.
78′ Απειλεί η Δόξα. Καλό σουτ του Μπένι, η μπάλα έφυγε έξω.
80′ Κίτρινη κάρτα στον Κέρλα.
82′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Ζάκπά είχε χώρο και χρόνο, έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
85′ ευκαιρία για την Δόξα. Ο Μπένι από καλή θέση μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά ο Χριστοδούλου έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
Τέλος αγώνα

 

—————————————————————————————————-