Η Νάπολι εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των Μίλαν και Ίντερ, πέτυχε τεράστια νίκη με 2-1 στην έδρα της Λάτσιο και βρέθηκε στη κορυφή μαζί με τους «ροσονέρι». Στο -2 βρίσκεται η Ίντερ με ένα ματς λιγότερο.

Στο 6ο μόλις λεπτό το πλασέ του Αλμπέρτο από κοντά, έξυσε το δοκάρι του Οσπίνα και στο 9’ ο Ιμόμπιλε κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε με τη μια αλλά κι εκείνος αστόχησε. Στο 21’ ο Ιμόμπιλε αστόχησε και πάλι ενώ στο 24’ ο Στρακόσια είπε όχι σε σουτ του Ζιελίνσκι και στο 41’ ήταν η σειρά του Οσπίνα να σώσει μετά από πλασέ του Σάβιτς.

Στο 52ο λεπτό ο Οσπίνα είπε όχι σ σουτ του Άντερσον και  στην επαναφορά ο Κουλιμπαλί πρόλαβε τον Λουίς Αλμπέρτο ενώ στο 62’ το σουτ του Ρουίθ πέρασε μόλις έξω. Από την επαναφορά η Νάπολι πίεσε ψηλά, έκλεψε και  ο Ινσίνιε με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-1.

Μάλιστα στο 69’ ο Στρακόσια απέκρουσε το σουτ του Οσιμέν και στην επαναφορά ο Ινσίνιε σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 80ο λεπτό ο Στρακόσια έσωσε με τα πόδια μετά από σουτ του Πολιτάνο και στο 82’ ήταν η σειρά του Οσπίνα να πει όχι σε προσπάθεια του Πέδρο.

Στο 89ο λεπτό ο Πέδρο με απίθανο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή έφερε στα ίσα το σκορ αλλά στο 90+4’ ο Ρουίθ με πανέμορφο πλασέ από μακριά, έγραψε το 1-2.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσια, Ράντου (71’ Χισάι), Πάτρικ (84’ Ατσέρμπι), Μάρουσιτς, Λουίζ Φελίπε, Λέιβα (84’ Μάρουσιτς), Αλμπέρτο Σάβιτς, Τζακάνι, Ιμόμπιλε, Άντερσον (65’ Πέδρο)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ρουί, Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ντέμε (81’ Λομπότκα), Ζιελίνσκι (57’ Ελμάς), Ρουίθ, Ινσίνιε (90+6′ Ζέσους), Πολιτάνο (81’ Ουνάς), Οσιμέν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ