Τι πήγε στραβά στη φετινή Ομόνοια; Τι πήγε λάθος στην ΑΕΛ από το ξεκίνημα της χρονιάς; Ερωτήματα στα οποία ο Κύπριος τεχνικός, Χρύσης Μιχαήλ, δίνει τις δικές του απαντήσεις μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.
«Προσωπικά, έπεσα έξω στις προβλέψεις μου με Ομόνοια και ΑΕΛ. Ότι θα είχαν βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση και ιδιαίτερα η απόσταση της ΑΕΛ, αλλά κι ότι η Ομόνοια θα μπορούσε να μείνει εκτός εξάδας. Θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν το σκηνικό εάν τερμάτιζαν στην πρώτη εξάδα.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα πράγματα πέραν απ’ όσα βλέπουμε στο γήπεδο. Η ΑΕΛ έχασε απότομα την εικόνα της περσινής ομάδας. Είχε πολλές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα κάθε βδομάδα κι αυτό την επηρέασε. Κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έμεινε πίσω στη βαθμολογία. Στην προσπάθεια να ενισχυθεί για να ανακάμψει, έγιναν πολλές αλλαγές. Ίσως να ήταν και πλέον αργά, αν και οι παίκτες που ήρθαν είναι καλοί. Σε ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών, πόσο έδαφος να προλάβει να καλύψει; Η ΑΕΛ βγάζει 40-45 λεπτά καλής απόδοσης, όχι 90λεπτο για να κρατήσει σκορ.
Η Ομόνοια ήταν η περσινή ομάδα, έγινε πιο προβλεπτή ομάδα. Χρειαζόταν έναν… εμβολιασμό με νέους ποδοσφαιριστές και δεν το έκανε την ώρα που έπρεπε. Με αποκορύφωμα να παίξει ο ένας παίκτης από τους δύο που ήρθαν τον Ιανουάριο στο τελευταίο παιχνίδι ως αλλαγή. Έπρεπε να τους είχε νωρίτερα, από την αρχή του μήνα. Όταν μια ομάδα είναι προβλέψιμη, συν τις απουσίες σημαντικών παικτών που είχε, οδήγησε την Ομόνοια στο να μείνει τόσο χαμηλά. Το να λέμε αν θα μπει στην εξάδα, δεν σημαίνει κάτι. Αν μπει με μεγάλη απόσταση, δύσκολα θα εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη».

Ανδρέας Βεντούρης