Ο Ογκνιέν Βράνιες μίλησε στο βοσνιακό τηλεοπτικό δίκτυο ATV, όπου αναφέρθηκε σε όσες εμπειρίες έχει αποκομίσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Φυσικά μεγάλη αναφορά έχει και στην καριέρα του στην ΑΕΚ, για την οποία εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αγάπη και το δέσιμο που νιώθει για την ομάδα, τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα του 2018 αλλά και την τρέχουσα σεζόν, στην οποία θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στη Super League Interwetten.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του ΒράνιεςΓια την ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ είναι το κλαμπ που αγαπώ περισσότερο και θα το αγαπώ όσο είμαι ζωντανός. Στην Αθήνα τα πάντα μου ταιριάζουν. Μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, μου αρέσει η πόλη. Έχω πάντα ένα έξτρα κίνητρο για τους οπαδούς που αγαπούν την ΑΕΚ.

Όταν δεν τα πηγαίνω καλά και όταν έρχονται δύσκολες στιγμές υπάρχουν αυτοί που μου δίνουν δύναμη ώστε να δώσω στον αγωνιστικό χώρο ό,τι έχω. Οι οπαδοί της ΑΕΚ εκτιμούν όταν κάποιες παίζει με την καρδιά του για το κλαμπ. Δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις, δεν μπορείς να τους πεις ψέματα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τις αναγνωρίζουν, καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο και γι’ αυτός με εκτιμούν και με σέβονται».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πανηγύρια αφού κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους στο δικό μας μέρος της Αθήνας. Είναι κάτι που πρέπει να το βιώσει ένας άνθρωπος και ελπίζω να επαναλάβουμε αυτή τη επιτυχία κάποια στιγμή. Ο κόσμος ζει εδώ για το πρωτάθλημα και επιθυμία μια είναι μια μέρα να κάνω και πάλι τους οπαδούς της ΑΕΚ ευτυχισμένους».

Για τις δύσκολες στιγμές στην ΑΕΚ: «Υπήρξαν και άσχημες στιγμές στην ΑΕΚ. Αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να μου βάλουν τρικλοποδιά αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως αποδείχθηκε είμαι ακόμα λίγο πιο δυνατός από αυτούς και είμαι ακόμα ο καλύτερος αμυντικός στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το πόσο έχει αλλάξει με τα λεφτά που έχει λάβει από το ποδόσφαιρο: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν με επηρέασε όταν ήμουν πιο νέος. Προέρχονται από φτωχή οικογένεια, δεν με περιτριγύριζαν αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Ήταν θέμα επιβίωσης. Πήγα στο Ερυθρό Αστέρα πολύ μικρός. Ήταν η πρώτη μου μεταγραφή αλλά δεν έγινα διάσημος εκεί, ούτε ποδοσφαιρικά αλλά ούτε και οικονομικά. Οι μισθοί αργούσαν και η κατάσταση στο κλαμπ δεν ήταν καλή. Μετά όμως πήγα στη Ρωσία.

Πολλά λεφτά ήρθαν στα χέρια μου. Όταν βλέπεις πόσο χρήματα παίρνεις για να παίζεις, νούμερα που κάποιος δεν θα κερδίζει σε τρία χρόνια, σε παρασύρει. Δεν βλέπεις πλέον την εικόνα ρεαλιστικά. Ξέρω πολύ καλά τι έκανα, τι βλακείες αγόραζα και που ξόδεψα τόσο λεφτά. Είναι ντροπή να το λέω. Πλέον όμως δεν το κάνω αυτό. Σήμερα μου αρέσει να ξοδεύω λεφτά σε όμορφα ρούχα και τέλος. Αλλά μου φαίνεται ότι ο κάθε αθλητής πρέπει να περάσει από αυτό το στάδιο».