Η κληρωτίδα για τους «8» του Κυπέλλου είχε κέφια! Μέσα από τη κλήρωση, βγήκαν δύο ντέρμπι, που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πρόωροι τελικοί. Ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΛΑπόλλων θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ομόνοια, ενώ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση θα συναντηθούν ξανά!

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:

Νικητής ΑΕΛΑπόλλωνΟμόνοια

ΑΠΟΕΛΑνόρθωση

Εθνικός – ΕΝΠ

Νικητής ΠΑΕΕΚ-ΑΕΚ – Ονήσιλος

Θυμίζουμε πως εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ΑπόλλωνΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ-ΑΕΚ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προημιτελικών αγώνων θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι τοποθετήσεις από τον Γιώργο Κούμα:

«Σας καλωσορίζω στη κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Με κάθε ευκαιρία, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Coca Cola που είναι χορηγός εδώ και 60 χρόνια σε αυτό το θεσμό. Η σχέση μας με τη Coca Cola έχει εξελιχθεί σε μία σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης. Το Κύπελλο συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, και η κατάκτηση του συνεπάγεται με συμμετοχή στα προκριματικά του Europa Legue. Εύχομαι να δούμε θεαματικούς αγώνες στη συνέχεια. Όσο και το Κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε και να αφήσουμε το φίλαθλο κοινό να τις χαρεί. Χωρίς να βάζουμε νερό στο μύλο της προκατάληψης και του φανατισμού. Οι πρόσφατες χαλαρω΄σεις των μέτρων, επιτρέπουν αυξημένη προσέλευση στο γήπεδο. Πρέπει να έχομε υπόψη μας όμως ότι δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα σε σχέση με τη πανδημία».

Για τα τελευταία γεγονότα με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της Ανόρθωσης: «Είναι λυπηρό. Έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως με τα γεγονότα με τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη που δυστυχώς κατά πόδας ακολουθούμε σαν Κύπρος. Η ΚΟΠ δεν θέλει να τιμωρεί, αλλά να προβληματίσει. Θεωρώ ότι είμαστε τελευταία ώρα, μπαίνουμε στα πλέι οφ, πρέπει να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο μας. Πρέπει να αποτρέπουν οι ομάδες τη βία και το φανατισμό. Να τιμωρήσεις είναι το εύκολο και καλώ όλα τα σωματεία, να βοηθήσουν στη προσπάθεια να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς βία και χωρίς θύματα».

Για τους ξένους διαιτητές-VARίστες: «Είναι θέμα αρχιδιαιτητή. Η μόνη χώρα που μας εμβολιάζει, είναι κυρίως η Πορτογαλία και κάποιες φορές με μεγάλες δυσκολίες η Ιταλία. Η προσπάθειά μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε προβλήματα και λάθη που θα αλλάξουν τη βαθμολογία. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως η προσπάθεια που γίνεται με τους νέους διαιτητές, μας έχει φέρει σε καλύτερο δρόμο και υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους νέους διαιτητές για να υπάρχει ελπίδα. Η λύση των ξένων διαιτητών είναι πάντα προσωρινή».