Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική κόντρα στη Λιντς, καθώς επικράτησε με 6-0 στο Άνφιλντ για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Premier League και μείωσε την απόσταση στους τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κλοπ άφησε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον Κώστα Τσιμίκα.

Οι Reds άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό. Ο Ντάλας έκανε χέρι στην περιοχή του Μελιέ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ το μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Μάτιπ στο 30′. Ο Καμερουνέζος στόπερ συδνυάστηκε πολύ ωραία με τον Σαλάχ και από κοντά έκανε το 2-0.

Στο 35′ η Λίβερπουλ κέρδισε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά με παρέμβαση του VAR. Ο Μανέ έπεσε στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Άιλινγκ, με τον Μάθιου Όλιβερ να υποδεικνύει την παράβαση, αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

Οι “Reds” συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, μη αφήνοντας το πόδι από το γκάζι. Στο 75′ ο Τζόουνς ανάγκασε τον Μελιέ να κάνει μια σωτήρια επέμβαση, ενώ στο 80ο λεπτό, ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πάσα του Χέντερσον και από κοντά έκανε το 4-0. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός έκανε το 5-0 στο 90+1′ και δύο λεπτά μετά ο Φαν Ντάικ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (68′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Τζόουνς (77′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Ντίας (84′ Οριγκί).

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Ντάλας, Έιλινγκ, Στρόικ, Φίρπομ, Φόρσο, Ραφίνια, Κλιχ (46′ Σάκλετον), Ροντρίγκο (46′ Ρόμπερτς), Χάρισον, Τζέιμς ( 61′ Γκέλχαρντ).

Ήττα σοκ για την Τότεναμ, τεσσάρα η Κρίσταλ Πάλας

Στα άλλα παιχνίδια, η Μπέρνλι πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη της για την παραμονή, καθώς νίκησε την Τότεναμ στο Τερφ Μουρ, χάρη στο γκολ του Μι στο 71′, ενώ η Κρίσταλ Πάλας πέτυχε μια ευρεία νίκη στην έδρα της Γουότφορντ, επικρατώντας με 4-1. Οι Λονδρέζοι είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι σφήκες κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα σημερινά αποτελέσματα των εξ αναβολής αναμετρήσεων της Premier League

Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας 1-4

Μπέρνλι – Τότεναμ 1-0

Λίβερπουλ – Λιντς 6-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ