Στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου το να στεριώνει ξένος ποδοσφαιριστής σε κυπριακή ομάδα δεν είναι ακριβώς απαγορευτικό, όμως το να συμπληρώσει σημαντικό αριθμό συμμετοχών με την ομάδα και πόσο μάλλον τριψήφιο είναι αν μη τι άλλο αξιόλογο.
Έτσι και στην ΑΕΛ ο Πορτογάλος αμυντικός Αντρέ Τεσέιρα, είναι μπροστά σε μια πρόκληση και για τον ίδιο, στην ιστορία της ομάδας. Ο Τεσέιρα έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 109 παιχνίδια στο πρωτάθλημα με την φανέλα της ΑΕΛ, κάτι που τον φέρνει στην πέμπτη θέση της λίστας, αφού έχει ξεπεράσει τον Ετμάρ Λασέρτα, στην κατηγορία ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Έχει επίσης μπει σε ένα κλειστό κλαμπ μόλις επτά ποδοσφαιριστών που το έχουν καταφέρει αυτό με την ΑΕΛ.
Πρώτος στην λίστα είναι ο Ντόσα Τζούνιορ, ενώ ακολουθεί ο Αιρόσα, με τρίτο τον Οουόν. Επόμενος στόχος για τον Πορτογάλο είναι ο Βοζίνια που έχει συμπληρώσει 116 συμμετοχές και είναι στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας. Ο Τεσέιρα είναι ο μοναδικός από πού μπορεί να κυνηγήσει κάτι ψηλότερα ακόμη στην λίστα στο παρών στάδιο.
Από την άλλη στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας θα βρούμε τους Ζτραβκόφσκι με 92 συμμετοχές και Τόρες με 86 συμμετοχές να βρίσκονται στην 12η και 13η θέση αντίστοιχα. Και οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές θεωρητικά μπορούν να ανέβουν αρκετά πιο πάνω ακόμη.

Αριστείδου Μιχαήλ