Δημοσιογραφική διάσκεψη για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ παρέθεσε ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ωραίο για εμάς να πάμε και να έχουμε μια ανταγωνιστική εικόνα. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που έχει αυτοπεποίθηση αλλά πάμε κι εμείς με αυτοπεποίθηση. Θα επιδιώξουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και πάμε για όλα».
Για τον Τρισκόφσκι, αν ταιριάζει καλύτερα στην κορυφή της επίθεσης, αν σκέφτεται αλλαγές και ποιοι είναι οι λόγοι που έφεραν την κορυφαία επίθεση με μόλις δύο γκολ στα τελευταία ματς; «Για τον Ιβάν να πω ότι και στη θέση που επιλέγουμε να αγωνίζεται σαν δεύτερος επιθετικός έχει ευκαιρίες. Στον α’ γύρο πέτυχε οχτώ γκολ. Είναι παίκτης που έχει ευκαιρίες στα τελευταία παιχνίδια. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα μπροστά. Αναφερόμενος στον Ιβάν θα πω ότι θα επανέλθει στα γκολ γιατί είναι παίκτης που βρίσκει ευκαιρίες. Γενικότερα για το επιθετικό κομμάτι, μας έλειψε η αποφασιστικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία. Δεν είχαμε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές. Κόντρα σε ομάδες που μας περίμεναν πίσω συναντήσαμε περισσότερα προβλήματα. Προσπαθούμε μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις και μπορούμε να το αλλάξουμε».
Αν είναι καθοριστικό το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ με βάση και το γεγονός ότι η ομάδα προέρχεται από συνεχόμενες αποτυχίες: «Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Όλοι θέλουμε να νικήσουμε στο ματς της Δευτέρας και θα κάνουμε το καλύτερο που ,μπορούμε. Αν νικήσουμε δεν θα είναι κάτι το εκπληκτικό, ενώ αν χάσουμε δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Πρέπει να παρουσιαστούμε σαν λιοντάρια στο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα το κλάνουμε».
Για τον κόσμο ο οποίος ανησυχεί: «Καταλαβαίνω ότι περίμεναν περισσότερα από την ομάδα. Είμαστε οι πρώτοι που συνειδητοποιούμε ότι δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση το τελευταίο διάστημα αλλά πρέπει να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές. Αξίζουν την στήριξη. Είμαστε στην 2η θέση και μπορούμε να παλέψουμε για τα πάντα. Είναι δύσκολο, το ξέρουμε να διατηρείς το ίδιο ψηλό επίπεδο σε όλη την σεζόν. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να παίρνουμε νίκες, είμαστε οι πρώτοι που το θέλουμε να κερδίζουμε. Ο κόσμος να έχει ενέργεια, να είναι υποστηρικτικός και τίποτε άλλο».
Αν θα αλλάξει κάτι για να μπορέσει η ομάδα να σκοράρει: «Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να προσπαθείς διαρκείας να βελτιώνεσαι και να βάζεις νέες ιδέες. Ειδικά με ομάδες που κλείνονται πρέπει να βρεις κάτι να κάνεις για να βρεις τις λύσεις. Υπάρχουν ομάδες που μαζεύονται πολύ. Δεν είναι θέμα συστήματος, πρέπει να βρούμε λύσεις, να βρούμε άλλο δρόμο για να φτάσουμε στα γκολ. Διαθέτουμε ικανούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας δώσουν λύσεις».
Αν νιώθει πίεση για την θέση του: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι για την πίεση. Η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Το μοναδικό που με απασχολεί είναι το επόμενο παιχνίδι. Σκέφτομαι αυτά που είναι στον δικό μου έλεγχο».
Για την καλή παράδοση της ΑΕΚ στο ΓΣΠ και για το κλειδί της νίκης: «Το κλειδί είναι να είμαστε γενναίοι, να έχουμε προσωπικότητα και πίστη και να το δείξουμε αυτό. Να δείξουμε ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να έχουμε αυτοπεποίθηση περισσότερη από ποτέ και είμαι βεβαίως θα έχουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη».
Η ομάδα παρουσιάζει το φαινόμενου του καλοκαιριού, τότε το διορθώσατε, τώρα; «Σαφέστατα και πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα, το κάναμε στο ξεκίνημα και το ίδιο να κάνουμε και τώρα. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα δεν φτιάχνουμε τόσες πολλές ευκαιρίες οπόταν πρέπει να γίνουμε και καλύτεροι στην δημιουργία . Πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να είναι killer για να τελειώνουν τις φάσεις».
Για το ότι το ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει δέκα γκολ στα τελευταία τρία ματς και η ΑΕΚ κανένα: «Είναι σε καλή πορεία. Είναι το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσαμε να έχουμε. Ναι μεν δεν έχουμε σκοράρει αλλά είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Δεν θα είναι εύκολοι γι’ αυτούς. Θα πρέπει να επιτεθούμε και να φτιάξουμε ευκαιρίες αλλά να προσέξουμε πολύ στη άμυνα, την ατομική και ομαδική ποιότητα του αντίπαλου».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα:
«Έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν κάποια θέματα αλλά θα περιμένουμε την αυριανή προπόνηση για να δούμε αν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν με το ΑΠΟΕΛ».