Η Ρεάλ Μαδρίτης προτιμά να προχωρήσει στην απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από το καλοκαίρι του 2023, προκειμένου ο Νορβηγός να αντικαταστήσει τον Μπενζεμά (εκείνο το καλοκαίρι) και να μην έχει πρόβλημα με το Financial Fair Play λόγω του Εμπαπέ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραστήρια στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ ως ελεύθερου από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Ωστόσο οι Μαδριλένοι θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους και τον Έρλινγκ Χάλαντ, δημιουργώντας μια επιθετική γραμμή που θα σκορπάει τρόμο και θα έχει αρκετό μέλλον.
Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας Rucn Nachrichten οι μερένγκες ζήτησαν από τον Χάαλαντ να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στη Ντόρτμουντ και να ενταχθεί στους μερένγκες το καλοκαίρι του 2023.
Ο λόγος που προχωράνε σε αυτή την κίνηση έχει να κάνει αφενός με τα πολλά χρήματα που θα διατεθούν για τον Εμπαπέ το καλοκαίρι, αφετέρου για να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του Μπενζεμά το 2023 και ο Χάλαντ να τον αντικαταστήσει ή ο 34χρονος επιθετικός να μείνει στη Ρεάλ με περιορισμένο ρόλο.
Το δέλεαρ φυσικά είναι οι απολαβές που θα έχει ο Νορβηγός στους μερένγκες, οι οποίες θα διπλασιαστούν. Για τον Χάαλαντ υπάρχει ενδιαφέρον και από τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα.