Η άποψη του Νίκου Πατίκκη έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία, όταν πρόκειται για την Ομόνοια. Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ομάδας της Λευκωσίας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την κατάστασή της, για το τι έφταιξε και το τι χρειάζεται από δω και μπρος.
«Το πράγμα άρχισε να πηγαίνει στραβά από την αρχή της σεζόν, Οι συζητήσεις του κ. Παπασταύρου με τον Τζον Χριστοδούλου, αν θα την πουλήσει ή όχι, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα. Επίσης, πρόβλημα ήταν και το θέμα του γηπέδου. Ήθελε να φύγει από το ΓΣΠ και να πάει στο Δασάκι. Όλα αυτά έφεραν αβεβαιότητα και αναστάτωση. Δεν έγινε ούτε καλός προγραμματισμός το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ούτε και τον Ιανουάριο», είπε αρχικά και πρόσθεσε για τη συνέχεια:
«Ότι έγινε, έγινε. Είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στην εξάδα. Δεν πιστεύω προσωπικά ότι θα τα καταφέρουμε. Όμως, πρέπει να δείξουμε κατανόηση, υπομονή και νηφαλιότητα. Είμαστε μέσα στο κύπελλο και πρέπει να παλέψουμε για την κατάκτησή του. Αν δεν κατακτήσουμε το κύπελλο και δεν μπούμε στην εξάδα, τότε θα είναι μια από τις χειρότερες χρονιές στην σύγχρονη ιστορία μας. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί αυτό. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, με υπομονή και αγάπη να στηρίξουμε την ομάδα μας. Ο κ. Παπασταύρου είπε ότι όλοι αξιολογούνται. Θα κάνει τις αξιολογήσεις του στο τέλος της σεζόν και θα δούμε ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν».
Όσον αφορά το τι χρειάζεται η ομάδα, συμπλήρωσε: «Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ηρεμήσει. Ο προπονητής να ηρεμήσει τους παίκτες και να τους εμψυχώσει. Χρειάζεται να κατακτήσει το κύπελλο, είναι πολύ σημαντικό. Να γίνει ότι απαιτείται για να πάρουμε αυτό το τρόπαιο. Είναι το μόνο που μας μένει».
Για το αν υπερεκτιμήθηκε το ρόστερ, κατέληξε: «Θα τα δούμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβαίνει, σίγουρα έγιναν λάθη τα οποία θα τα δούμε μετά. Τι να πούμε, γιατί έπαιξε ο Παπουλής με την Ξυλοτύμπου και δεν τον ξεκούρασε; Παράδειγμα λέω. Όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε και πρέπει να το σεβαστούμε».

Ανδρέας Βεντούρης