Τεράστιο διπλό για τη Λάτσιο, που πέρασε με 3-0 από την έδρα της Φιορεντίνα και της ξέφυγε με τρεις πόντους στη μάχη της Ευρώπης.
Στο 13’ μετά από γέμισμα του Καγιεχόν από δεξιά, ο Σοτίλ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Καμπράλ που από κοντά πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 20’ ο Στρακόσια έσωσε μετά από κεφαλιά του Καμπράλ και στο 22’ το μακρινό σουτ του Ιμόμπιλε, έξυσε τα δοκάρια του Τεράτσιανο.
Στο 27’ ο Βενούτι έκανε το γύρισμα για τον Μποναβεντούρα που σούταρε με τη μία αλλά αστόχησε για  λίγο και στο 34’ ο Τεράτσιανο έβγαλε σε κόρνερ το πλασέ του Ιμόμπιλε. Δύο λεπτά μετά, ο Τεράτσιανο νίκησε τον Πέδρο σε τετ α τετ και στην επαναφορά ο Τζακάνι πάσαρε άστοχα ενώ στο 38’ ο Μιλένκοβιτς έσωσε μετά από σουτ του Ιμόμπιλε.
Στο 44’ το σουτ του Πέδρο έξυσε το δοκάρι του Τεράτσιανο και στο 45’ ο κίπερ της Φιορεντίνα είπε όχι σε προβολή του Ισπανού.
Η Λάτσιο μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 52’ ο Τζακάνι από αριστερά έδωσε κάθετα στον Σάβιτς που από κοντά πλάσαρε  για το 0-1. Στο 64’ ο Ορζάτο έδωσε πέναλτι στη Φιορεντίνα μετά από πέσιμο του Καστροβίλι στην περιοχή αλλά το πήρε πίσω αφού είδε το video και στο 70’ μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ιμόμπιλε βρέθηκε απέναντι στον Τεράτσιανο και τον πλάσαρε για το 0-2.
Στο 75’ μετά από κόρνερ του  Μπιράγκι ο Μιλένκοβιτς πήρε  την κεφαλιά αλλά αστόχησε  και στο 81’ ο Τζακάνι έβγαλε κάθετα στον Ιμόμπιλε, εκείνος απέφυγε τον Τεράτσιανο και από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Μπιράγκι πέτυχε αυτογκόλ για το 0-3.
Στο 85ο λεπτό οι «βιόλα» έχασαν και τον Τορέιρα με 2η κίτρινη κάρτα και στο 88′ ο Τεράτσιανο νίκησε εντυπωσιακά τον Μπάσιτς.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι, Νάστασιτς, Βενούτι, Μιλένκοβιτς, Ντάνκαν (59’ Καστροβίλι), Τορέιρα, Μποναβεντούρα (76’ Ικονέ), Σοτίλ (88′ Αμραμπάτ), Καμπράλ (76’ Πιόντεκ), Καγιεχόν (59’ Νίκο Γκονζάλες).
ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσια, Λατσάρι (69’ Χισάι), Πάτρικ, Λουίζ Φελίπε, Μάρουσιτς, Λέιβα (59’ Κατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο (76’ Μπάσιτς), Σάβιτς, Πέδρο (59’ Φελίπε Άντερσον), Τζακάνι, Ιμόμπιλε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ