Η Αθλέτικ κέρδισε τη Ρεάλ 1-0 με γκολ του Μπερενγκέρ στο 89′ και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Copa Del Rey. Οι Βάσκοι μετά την Μπαρτσελόνα απέκλεισαν και τη “βασίλισσα” και στην διοργάνωση που δείχνει να τους ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία έκαναν ένα βήμα ακόμα προς τον τελικό και την κατάκτηση της.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην Ρεάλ που έπαιξε χωρίς τον Μπενζεμά και με τους Καζεμίρο, Ροντρίγκο και Βινίσιους να παίζουν έχοντας κάνει αρκετά χιλιόμετρα επιστρέφοντας από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Βραζιλίας για να παίξουν στον προημιτελικό.
Η Αθλέτικ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο 9′ με το σουτ του Ντάνι Γκαρθία αλλά ο Κουρτουά με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν. Στο 49′ οι παίκτες του Μαρσελίνιο θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Ραούλ Γκάρθια πήρε την κεφαλιά και την έστειλε έξω.
Οι Βάσκοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ και αυτό ήρθε στο 89′ όταν ο Βέζγκα έδωσε στον Μπερενγκέρ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, αυτός έκανε ένα ωραίο σουτ και νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αθλέτικ: Αγγιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε, Ν. Γουίλιαμς (46′ Μπερενγκέρ), Ντάνι Γκαρθία, Βέζγκα, Μουνιαίν (90+2′ Μπαλανθιένα), Ραούλ Γκαρθία (78′ Σεράνο), Ινιάκι Γουίλιαμς.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (76′ Καμαβινγκά), Ροντρίγκο, Ασένσιο, Βινίσιους (60′ Ίσκο).