Για την κατάσταση στο ΑΠΟΕΛ με τα κρούσματα κορωνοϊού και τα δεδομένα για τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για την κατάσταση στην ομάδα και το ματς με την ΠΑΕΕΚ: «Η εικόνα στο ΑΠΟΕΛ είναι η εικόνα της καθημερινότητας σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με μια απλή διαδικασία. Είναι πάρα πολύ προσεκτικές οι ομάδες, έχουμε δώσει εντολή σε όλα τα μέλη μας να είναι προσεκτικά αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στον απόλυτο βαθμό.
Έχουμε αρκετά κρούσματα. Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν σταματά. Είχαμε κάποιες ενδείξεις χθες και περιμένουμε σήμερα την επιβεβαίωση με τον μοριακό έλεγχο για να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε για το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ. Θα δούμε αν θα έχουμε τέσσερα κρούσματα για τον κατάλογο Α, θα πρέπει να περιμένουμε. Καμία ομάδα δεν θέλει αναβολή, το θέμα όμως δεν είναι τι θέλουμε αλλά τι μπορούμε. Αν οι απουσίες που θα τύχουν λόγω κρουσμάτων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή τότε ναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Για την κατάσταση των παικτών και την καραντίνα: «Από τις δικές μας περιπτώσεις βλέπουμε να υπάρχουν ήπια συμπτώματα. Είναι καλό να μπορείς να απελευθερώνεσαι πιο νωρίς, φτάνει να έχεις αρνητικά τεστ. Μπορούμε να κερδίσουμε το χρόνο. Διότι πέραν από την υγεία, είναι κι ο χρόνος ένα πρόβλημα. Θα βοηθούσε αρκετά το να μειωθούν οι μέρες της καραντίνας».

Για τα όσα βίωσε πέρυσι το ΑΠΟΕΛ: «Λόγω αυτού του προβλήματος, το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τρεις ήττες από Καρμιώτισσα, Ένωση και Δόξα, που στοίχισαν την είσοδο στην εξάδα και την Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να μην αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Εμάς πέρυσι, εκείνη η περίοδος, μας στοίχισε ολόκληρη τη χρονιά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πιο σοφοί. Δεν μπορείς να ρισκάρεις γι’ αυτό το θέμα».

Για το καθαρά αγωνιστικό: «Αυτό που θέλουμε σε κάθε παιχνίδι, είναι το ΑΠΟΕΛ που βλέπαμε στους τελευταίους αγώνες, αλλά να συνδυάζουμε και την ουσία. Με την Ομόνοια δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά ήμασταν πολύ καλοί τακτικά. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και καμία ομάδα».

Για μεταγραφές: «Η πολιτική δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής. Υπάρχει η πρόθεση να γίνει η μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού κι απ’ εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα το δεδομένο. Αυτή τη στιγμή η πρόθεση είναι για μία μεταγραφή».