Μία ημέρα έπειτα από την παρθενική ήττα της μιας πρωτοπόρου της Primeira Liga, της Σπόρτινγκ από τη Σάντα Κλάρα, η έτερη πρωτοπόρος Πόρτο ετοιμαζόταν για μια παρόμοια μοίρα κόντρα στην Εστορίλ. Ο γιος του Σέρζιο Κονσεϊσάο όμως έδωσε τη λύση και με γκολ στο 89′ ολοκλήρωσε την ανατροπή των “δράκων” από δύο γκολ πίσω, για την 17η αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Αρτούρ Γκόμες και Αντρέ Φράνκο. Οι “δράκοι” σοβαρεύτηκαν στο 2ο ημίχρονο, μείωσαν με τον Μεχντί Ταρεμί στο 49′ και έχασαν ευκαιρίες για την ανατροπή. Στο 84′ ο Λουίς Ντίας ισοφάρισε σε 2-2, όμως δεν ήταν αρκετό.
Ο τεχνικός της Πόρτο έριξε στο παιχνίδι τον γιο του, Τσίκο Κονσεϊσάο, ως έσχατη λύση. Ο 19χρονος επιθετικός πέρασε στον αγώνα στο 87′ και στο 89′ από κοντά έπειτα από μπαλιά του Ντίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Ήταν το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα στην επαγγελματική καριέρα του και μόλις το δεύτερο γενικά, αφού είχε σκοράρει και στο κύπελλο τον περασμένο Νοέμβριο.
Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, πρώτα με τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια πέφτοντας στην αγκαλιά του πατέρα του.