Ο Παναιτωλικός πίεσε τον Ολυμπιακό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με 2-1 στο Αγρίνιο.
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι με ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έφυγαν σφαίρα στην αντεπίθεση, με τον Μεντόσα να μοιράζει ωραία στον Ντουάρτε, ο οποίος πάτησε περιοχή και τον Ξενι, αλλά ο Ανέστης με διπλή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Βαλμπουενά. Δυο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, όταν έπειτα από αντεπίθεση ο Βαλμπουενά βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Ελ Αραμπί που σκόραρε μέσα από τη μικρή περιοχή με σουτ. Έπειτα, οι φιλοξενουμένοι μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα ένα γκολ, αλλά ο Ανέστης έβγαλε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω και στο 23′ ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ του Μεντόσα εκτός περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπα, αλλά Το VAR δεν έκρινε ότι υπάρχει κάτι. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52′ ο Τικίνιο κινήθηκε ωραία έπειτα από κάθετη του Λόπες και έπιασε συρτό σουτ, αλλά ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 59′ του σουτ του Τικίνιο ήταν άστοχο. Ο Παναιτωλικός στο 60′ βρήκε δίχτυα και πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Καρέλης βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, η οποία φάνηκε να τα χάνει και να σταματάει και με ψύχραιμο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Κρίστινσον για το 2-1. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα και στο 67′, αλλά εντυπωσιακό σουτ του Βέργου ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε άψογα το τακτικό κομμάτι στο τελευταίο μισάωρο, οι αλλαγές του Μαρτίνς δεν απέδωσαν και κάπως έτσι παρέμεινε αυτό το 2-1.
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Μπακαδήμας (83′ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους και Χουχούμης – Αντούνες και Μάρτενσον – Μεντόσα (83′ Μεντόσα), Βέργος, Ντουάρτε – Καρέλης (62′ Τσιγγάρας).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον – Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (76′ Λοβέρα), Μπα (46′ Παπασταθόπουλος)– Ανδρούτσος, Ξενιτίδης, Σουρλής, Καρμπόβνικ (62′ Κίτσος) – Βρουσάι, Βαλμπουενά (46′ Λόπες), Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).